Una allau de ciutadans van voler conèixer el resultat de les obres de remodelació de l'antic hospital Santa Caterina. Més de 7.000 persones van recórrer el pati de les Magnòlies i van poder visitar l'Auditori Josep Irla. El nou edifici va estar obert de les deu del matí a les nou del vespre.

Els que tenien més interès van poder veure les interioritats de l'edifici amb una visita guiada. Segons les dades de la Generalitat, al voltant de 1.500 persones van recórrer els espais dels serveis territorials. Els treballadors de la Generalitat van organitzar fins a 48 grups d'entre 30 i 35 persones per recórrer l'interior de l'edifici. Més de 20 treballadors de la Generalitat van fer de guies en les visites continuades. La Generalitat va haver de desdoblar visites per donar cabuda a tots els interessats.

Abans del mobiliari

Les visites van recórrer l'edifici històric, el pont i van acabar en el nou edifici i l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Entre algun dels punts més destacats del recorregut es va poder veure el pati interior, on es troba l'escultura d'Aristides Maillol.

El nou edifici va celebrar la jornada de portes obertes dos mesos abans que s'inauguri oficialment. La voluntat és mostrar l'edifici quan està totalment acabat, però abans del moblament dels serveis territorials per fer més accessible el trànsit per l'edifici. Coincidint amb la jornada de portes obertes, la Llibreria de la Generalitat -que ha viscut la primera diada al nou edifici- va tenir aquest any una parada a dins del recinte, al pati de les Magnòlies.