Un correu electrònic enviat per un fals inspector de la Seguretat Social ha posat en estat d'alerta els hotels i restaurants de Girona. Aquests correus, sota el nom de Carles Puyol (nom d'un futbolista del Barça) amenacen els establiments en denunciar-los per tenir contractats treballadors de forma irregular. La quantitat de missatges ha estat molt elevada i ha obligat almenys en dues ocasions a intervenir l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial per deixar clar que es trcta un correu fals.

En aquest correu electrònic el suposat inspector exposa tenir indicis que determinats establiments «han estat contractant persones de manera il·legal, ja sigui contractant persones que no tenen la seva residència legal a l'Estat espanyol o persones que sent oriünds o estrangers treballen de manera irregular (en situació d'atur) en els seus establiments».

L'individu assenyala que en un futur tornaran a fer inspeccions per detectar si aquests establiments continuen amb aquesta teòrica pràctica irregular en la contractació tot advertint que les sancions poden anar dels 6.000 als 60.000 euros. En aquest sentit, assenyalen que es veurà com a irregular que en esdeveniments de 200 persones només hi hagi tres persones en plantilla, que, per «a una regió» -en referència a Catalunya o a les comarques gironines- que s'enorgulleix de la seva «qualitat» gastronòmica mostra que, «és un sector que pateix totalment de la seva responsabilitat empresarial, factor que també enalteix els estàndards de qualitat».

Aquest seguit d'amenaces, prejudicis i afirmacions arribades per mitjà del correu electrònic han provocat que els agremiats de l'Associació d'Hostaleria hagin decidit passar a l'acció. Des de l'entitat ja s'han fet determinades comprovacions per determinar la validesa del missatge. S'han detectat multitud d'indicis que permeten dir que el correu electrònic és d'una persona que en cap cas és un inspector. En aquest sentit, s'ha comprovat que no hi ha cap treballador a la Seguretat Social que tingui aquest nom. A més, l'home s'identifica com a supervisor de la Generalitat, quan la Seguretat Social depèn de l'Estat. L'Associació fins i tot ha comunicat amb el cap d'inspecció Social a Girona, José Antonio Sánchez, qui ha assegurat que la seva administració no emet aquest tipus de comunicats.

Correu de contacte

Altres arguments condueixen a detectar que es tracta d'un correu fals. En el text, el fals Carles Puyol posa una web que no existeix i hi apareix un correu des d'on el suposat inspector envia el missatge, que sí que podria existir i ser des d'aquí on un possible restaurador atemorit podria contactar-hi per acceptar pactar un preu a canvi de no rebre cap multa.

Per tot això, l'Associació d'Hostaleria Girona Radial ha indicat als seus agremiats que sí conrinuen rebent aquest correu es posin en contacteamb la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, on a través de l'advocat i de la Federació es farà arribar a Tresoreria i ells faran els tràmits corresponents amb la Policia, que també n'està al corrent.