La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals ( Fecasarm) s'ha afegit al debat sobre el model d'oci nocturn que s'ha d'establir durant les Fires de Sant Narcís. El secretari general de la Federació, Joaquim Boadas de Quintana, considera que les entitats que tenen una barraca a l'esplanada de la Copa fan "competència deslleial" als bars i discoteques de la ciutat. Diferents ítems serveixen a la Federació i a l'Associació de Bars, Bars musicals, Sales de Festa i Discoteques de Girona per demostrar que se'ls està perjudicant. Tant Boadas de Quintana com vicepresident de l'Associació gironina, Patxi Canibe, exposen per exemple els horaris de tancament de les barraques i els preus de les begudes com dos dels factors que els fan perdre clients de manera, a parer seu, indeguda.

Tots dos explicaven ahir que en moltes altres poblacions les barraques i els concerts solen acabar a una hora que la gent encara pot anar als bars del municipi que està de festa. A Girona, tot i que els concerts acaben entorn de les tres de la matinada les barraques segueixen obertes i servint begudes i entrepants una llarga estona. Segons Boadas de Quintana, això fa que els bars de l'entorn siguin només la "tabaquera" de les barraques (molta gent hi va a comprar tabac perquè la Copa no se'n pot vendre) i en els "lavabos" (perquè els que hi ha a la Copa solen tenir sempre llargues cues d'espera).

La venda dels gots de cervesa a un euro i mig o els combinats a quatre euros són un altre punt de conflicte. Des dels bars gironins es recorda que ells no poden competir amb aquests preus perquè han de pagar el lloguer dels locals, els cambrers, seguretat a les portes, impostos i taxes a l'Ajuntament, a més de passar controls sanitaris, entre altres aspectes.

Segons explicaven els dos representants de la patronal, ahir a la nit, molts bars de Girona que els dijous solen estar plens, s'han trobat que aquests dies hi havia tres o quatre clients. Boadas de Quintana recorda que els bars, bars d'oci nocturn, discoteques i sales de ball tenen dret també a "fer negoci quan la ciutat té la màxima afluència de visitants. Canibe lamenta que el consistori, per exemple, ni tants sols els deixi posar barres a fora del local, com passa en molts municipis en dies de festa.

El director general de la Fecasarm, planteja com a opció a estudiar de cara a altres anys, seguir el model de la festa de la Cervesa, on les parades són pràcticament totes dels restauradors i al costat hi ha una esplanada de grans dimensions amb taules i cadires. Boadas no rebutjaria que hi pogués haver alguna entitat o associació de veïns, però no que fossin totes d'aquesta tipologia, com ara. Boadas posa un exemple: "A ?Tarragona, per exemple, seria ?impensable que a la plaça de la Font hi posessin xiringuitos les entitats".