L'Informe Merco Ciutat de l'any 2010 situa la gestió municipal de l'Ajuntament de Girona com la segona millor en un llistat de les principals ciutats catalanes. L'estudi s'ha fet a 81 ciutats de l'Estat, entre les quals hi ha les capitals de província i les ciutats amb més habitants. Entre aquestes, n'hi ha onze de catalanes (Lleida, Girona, Sabadell, Reus, Terrassa, Barcelona, Mataró, Tarragona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona i Santa Coloma de Gramenet).

L'estudi considera que Bilbao és la ciutat millor gestionada, seguida per Cadis, Ceuta, Elx, Oviedo, Dos Hermanas, Alcobendas, Lleida, Sant Sebastià i Albacete. Després de Lleida, Girona és la segona ciutat catalana i en el rànquing estatal ocupa la vintena posició. La ciutat gironina ha guanyat vint posicions respecte del mateix informe que l'any passat. Girona està per sobre de Sabadell (23), Reus (37), Terrassa (38), Mataró (45), Barcelona (58), Tarragona (65), l'Hospitalet del Llobregat (69), Badalona (71) i Santa Coloma de Gramenet (76), esquitxada pels casos de corrupció.

L'estudi inclou per primer cop un llistat amb les màximes autoritats de cada població. L'alcalde més ben situat és Juan Jesús Vivas Lara de Ceuta, seguit de Teófila Martínez Saiz de Cadis, Iñaki Azkuna de Bilbao, Àngel Ros de Lleida, Juan José Imbroda de Melilla, Iñigo Joaquín de la Serna de Santander, Carmen Oliver d'Albacete, Rita Barberá de València, Pedro Manuel Rollan de Torrejón de Ardoz i Francisco Toscano de la localitat sevillana de Dos Hermanas.

En aquest llistat, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, apareix la tercera en l'ordre de mandataris catalans. Si en gestió municipal Girona era la vintena de l'Estat, l'alcaldessa és la trenta-dosena en l'ordre d'alcaldes.

A més d'Àngel Ros (Lleida) Pagans també és superada per Manuel Bustos (Sabadell). En canvi, l'alcaldessa de Girona supera Josep Fèlix Ballesteros (Tarragona), Pere Navarro (Terrassa), Lluís Miquel Pérez (Reus), Núria Marin (Hospitalet de Llobregat), Joan Antoni Barón (Mataró), Jordi Hereu (Barcelona), Jordi Serra (Badalona) i Núria Parlón (Santa Coloma de Gramenet).

La metodologia de l'informe sobre gestió municipal de Merco Ciutat ha estat verificada per KPMG i es va fer per mitjà de 9.100 trucades telefòniques durant els mesos de setembre i l'octubre. El Monitor Empresarial de Reputació Corporativa (Merco) és un instrument d'avaluació reputacional similar al que publica Fortune als Estats Units. En un ràquing més global (una macroenquesta, anàlisis de 100 fonts secundàries, anàlisis de mèrits després de peticions i l'opinió de cent experts) Girona se situa en 35è lloc (un lloc millor que ?l'any 2009). El llistat l'encapçalen Madrid, Barcelona i Bilbao.