Llegendes, màgia,misteris,pedres, aigua, matèria, memòria, art, comptes, glamur.. Girona té charm (encant)... Temps enrere dèiem: Què podríem fer a la nostra ciutat per donar mes vida a les pedres mil·lenàries de 2.000 anys d'història? Girona té dos grans motors de vida i progrés: el turisme i el comerç, a part d'altres aspectes com són els serveis, la UdG, el Parc Tecnològic, l'efecte TAV, Ryanair, premsa i mitjans de comunicació..., i el més important: la capitalitat de la petita Suïssa.

Girona Temps de Flors, fira del dibuix, pintura i fotografia, fira de l'alimentació, la dels minerals i l'artesania de les Fires de Sant Narcís de Girona, la setmana gastronòmica, són esdeveniments que han triomfat i que estan consolidats. Què podem fer per projectar el seu efecte al llarg de ?l'any, donant vida a la ciutat, i per extensió al Barri Vell?

1.- Incentivar, promoure, recomanar, ajudar en la col·locació de jardineres/testos als balcons, finestres, voltes, carrers i racons de la ciutat de Girona. D'aquesta manera fer que el nucli antic tingui l'efecte del Girona Temps de Flors tot l'any. L'Ajuntament subvencionaria si s'escau la instal·lació de jardineres amb taxes gratuïtes i que cada veí, comerç o establiment sembrés i cuidés la seva part amb flors i plantes adients a cada època de l'any. Incentivat en el rebut de l'IBI de l'any següent. La contribució de cada veí, que no carregaria les arques municipals amb manteniments addicionals, faria que amb pocs anys hauríem projectat l'efecte del Girona Temps de Flors 365 dies a l'any. S'ho imaginen? Seria fantàstic i d'això en gaudiríem tots,els que hi vivim i els visitants. Una ciutat més amable, amb més vida i color a la Girona grisa, projectar i allargar el turisme tot l'any. Recomanem visitar Estras?burg, Venècia o Còrdoba, que ho han aconseguit. Girona té charm.

2.- Agafant similituds de París, Florència, potenciant el que ja existeix al pont de Pedra, Rambla, plaça de la Independència, la Lleona, construir/fabricar/estudiar a llocs estratègics de la ciutat, a tota vora del riu al sector de la lleona (30 unitats) i al passeig Canalejas (40 unitats) paradetes a sopluig i promoure la cultura i artistes locals i forans, brocanters, amb preus d'utilització simbòlics, que cada dissabte, diumenge i festius, desplegarien el seu art, dibuix, pintura, fotografia, alimentació, minerals, artesania, i en el fons vida i color per la ciutat. Aquestes paradetes podrien dissenyar-se amb un concurs d'idees, restringit als arquitectes locals, que n'hi han i bons. Construccions amables, a sopluig, úniques, exclusives, recordables, fàcils, amb ressò als mitjans, amb un nom adient i consultant als expositors. Girona té charm.

3.- Fer 42 setmanes gastronòmiques d'alguna especialitat (totes excepte a l'estiu), 42 raons per visitar i quedar-se uns dies a Girona, la petita Florència. Una setmana la cuina del bolet, promocionat per la majoria dels restaurants locals, l'altra els calçots, la setmana dels xuixos, i altres de més específiques, la setmana de la cuina de les llegendes, la cuina misteriosa, la cuina borbònica, o els menjars de les pizzeries, amb possibilitats infinites, adient a cada època. Alleugerir i esponjar la normativa dels locals de copes/diversió de nit, salvant el descans dels veïns, vida per la ciutat. Girona té charm.

No es tracta de perpetuar/ massificar uns esdeveniments d'èxit tot l'any, sinó de fer-ne molts de diferents, i significart-ne els més emblemàtics. Tot plegat molt suggeridor. Hi estan d'acord?

4.- Sabem que millorar els serveis, sobretot els d'estètica i neteja dóna un plus de qualitat i prestància. Insistir amb el desplegament de contenidors de brosses i deixalles enterrats a tota la ciutat, començant pel Barri Vell en un plantejament a 4/8 anys. Tarragona està construint 104 illes de contenidors de brosses enterrats, amb 5-6 unitats cada un, amb ajuts i subvenció europees, una jugada estratègica fantàstica. I a Girona, brossa per terra dels carrers, molèsties als veïns, als turistes. Passejar per certes zones de la ciutat de nits fa plorar. Algú impulsarà/realitzarà una inversió tan estratègica i beneficiosa per a la ciutat? Algu sabra rellegir la ciutat? Girona té charm.