Tret de sortida de la precampanya de CiU a Salt. En un acte massiu a l'Auditori de la Coma Cros, la federació nacionalista va presentar el seu candidat, Jaume Torramadé, davant d'unes 400 persones i del president d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida.

El cap de llista de CiU va fer un discurs pràctic on va posar en relleu que ara no és el moment de "perdre el temps buscant els culpables" de les problemàtiques que pateix Salt, sinó que és hora de "buscar solucions" per tirar endavant. Per això va proposar una recepta basada en tres ingredients: coherència, il·lusió i creure en les possibilitats del municipi. "Som honrats i sincers. Hi ha un problema i l'hem d'abordar", va admetre.

Respecte a la "coherència" va assegurar que mentre que ell manté el mateix discurs que fa 12 anys, quan es va presentar per primer cop com a alcaldable (també amb la presència de Duran i Lleida), altres formacions no poden dir el mateix. De fet es referia al PSC, la formació que rebria tots els atacs durant la conferència. En aquest sentit va apuntar que pels socialistes la piscina coberta no era necessària i que ja els anava bé que els saltencs s'anessin a banyar a Can Gibert. També va recordar que el PSC parla d'augmentar la seguretat però que, per contra, ha reduït la jornada laboral a tots els agents de la policia local.

Pel que fa a la "il·lusió", Torramadé va explicar que és possible "transformar Salt, tot recordant que ja ho havia fet amb la construcció d'equipaments (va citar les dues escoles bressol, per exemple) i la instal·lació de l'Espai Gironès.

També va apel·lar a les possibilitats que ofereix Salt com un valor a aprofitar. L'exemple va ser el pas de l'autopista, que al seu parer no ha de suposar una "barrera", sinó un "aparador" on ja hi ha diferents empreses i el mateix Espai Gironès.

Aquests tres elements han de servir per reflotar els saltencs i el municipi, molt afectat pel desequilibri econòmic i social, per la pobresa i per la "fugida" de molts joves a altres municipis, egons torramadé. L'exalcalde va prometre treballar per capgirar la situació i "poder passejar pels carrers amb seguretat" com als altres poblacions, que els fills no hagin de demanar als pares que els acompanyin pel carrer quan es fa fosc i evitar els problemes a les comunitats de veïns.

Seria una referència a la convivència on Duran i Lleida rebria molts aplaudiments. El líder d'Unió, que va qualificar el candidat com "honest i capaç", va recordar que tothom té drets i deures i que s'ha d'evitar que la gent que marxi d'un pis perquè altres no compleixen els seus deures. Va demanar fer ús de "l'autoritat" per poder viure amb seguretat i en llibertat, davant el "passotisme" mostrat pel tripartit. I va culpar PP i PSOE per la política d'immigració duta a terme en el passat. Duran va defensar els empresaris locals, els emprenedors i autònoms enfront de les multinacionals

Havia obert l'acte el regidor Robert Fàbregas, que va assenyalar que era un dia "per començar a recuperar l'esperança i la fe per poder tirar Salt endavant".