Girona organitzarà un homenatge a l'escriptor xilè Roberto Bolaño aprofitant l'estrena del carrer que portarà el seu nom a Domeny. L'acte central es farà el 18 de juny a dos quarts de 12 del migdia. A més es preparen actes paral·lels des del dimecres 15 de juny, amb la celebració d'un cinefòrum amb la projecció de dos documentals. Tot els actes estan organitzats pel Llop Ferotge i la Llibreria 22 amb el suport de l'Ajuntament de Girona i el cinema Truffaut.

Les celebracions per recordar l'escriptor, que va viure a Blanes, començaran el 15 de juny al Cinema Truffaut a dos quarts de 9 del vespre, amb la projecció dels documentals Bolaño: La batalla futura, de Ricardo House i Roberto Belano: Patinant en la pista de gel, de Jaume Pujades. Després s'ha programat una tertúlia amb ambdós realtzadors conduïda per Isaki Lacuesta.

El 18 de juny intervindran Jorge Herralde, editor de Bolaño, el crític literari Ignacio Echevarría, el poeta Bruno Montañé, l'actual regidora de Cultura, Maria Lluïsa Faxedas, el llibreter Guillem Terribas i el drector de cinema Isaki Lacuesta.

L'actuació musical anirà a càrrec de Letango i de la Panetra Flamenka. Tot l'acte anirà conduït per Jorge Morales, de la revista d'Art i poesia El Llop Ferotge.

Roberto Bolaño, que havia col·laborat amb Diari de Girona des de la seva residència de Blanes, ha estat un dels escriptors més reconeguts del panorama literari llatinoamericà. Després de la seva mort el 2003, Bolaño ha estat homenatjat arreu del món i ha rebut diferents premis.