La decisió d'Esquerra Republicana de lluitar fins al finals pel regidor és respectada per totes les formacions. No obstant, des del PSC i també des del PP temen que aquesta situació pugui provocar algun tipus de paràlisi a la ciutat i demanen que l'equip de govern en funcions segueixi treballant al cent per cent per evitar-ho.

L'alcaldessa, Anna Pagans, va assenyalar que continuaran governant, en funcions, amb responsabilitat. Pagans va explicar que amb el govern en funcions no hi ha Juntes de Govern Local ni sessions plenàries on es decideixen els grans temes de la ciutat, però sí que es poden anar signant resolucions del dia a dia. "Aquí -en referència a l'Ajuntament- continuem treballant tots: tècnics, regidors... no s'aturarà res".

L'alcaldessa assegura entendre la formació republicana. "Els hi va entrar a l'Ajuntament o no entrar-hi. Tenen dret a posar el recurs", va indicar. En aquest sentit, va recordar que la Junta Eletoral de Zona primer i posteriorment la Junta Electoral Central han assenyalat uns resultats molts justos i que "si Esquerra no ha quedat satisfeta amb les resolucions de les Juntes, era de preveure que decidissin fer el que han fet".

Pagans va admetre que tot l'equip de govern sortint, ella inclosa, ja tenien assumit que el dia 11 acabava una etapa i en començava una altra, amb un nou Ajuntament i que ara hauran de seguir uns dies més. No obstant, va comentar que seguirà exercint com a alcaldessa, en funcions, fins que faci falta: "Continuaré fent la feina que estic fent. I la faig a gust". I va afegir que "com a alcaldessa, si em conviden a un acte hi aniré com a tal i si hi ha algun acte, doncs hi aniré i el presentaré".

La idea del respecte per la decisió de la formació liderada per Blanca Palmada és compartida també per la portaveu del futur grup municipal del PSC, Pia Bosch, i per la del grup del PP, Concepció Veray. Ambdues coincideixen en la frase: "Respecto la decisió d'ERC". La representant popular a més a més, remarca que una situació semblant s'ha produït a Barcelona, on el PP també ha presentat un recurs per guanyar un regidor que podria perdre CiU. En aquest sentit demana que també es respecti la decisió del seu partit a la capital catalana. Tant Pia Bosch com Concepció Veray, però, demanen que la situació de provisionalitat i de govern en funcions no paralitzi la ciutat.

La portaveu del futur grup municipal del PSC lamenta que es vagi allargant el procés i que això pugui generar una sensació de paràlisi", però d'immediat afegeix que "és respectable" que ERC decideixi arribar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per aconseguir un representant municipal. Mentrestant, Veray, en un posicionament semblant, va demanar al govern sortint que no quedi paralitzat i que vagi treballant, tot recordant que segurament s'havien organitzat només fins a l'11 de juny.

Aquest diari va intentar posar-se en contacte per telèfon amb Joan Olòriz en diverses ocasions perquè valorés la decisió d'ERC però no va respondre les trucades.