Una comunitat de propietaris del barri de Sant Narcís de Girona ha denunciat que les obres del Tren d'Alta Velocitat (TAV) ha comportat la presència periòdica d'escarabats als diferents habitatges amb els problemes que això genera.

Un representant de la comunitat de propietaris d'un edifici de cinc plantes del carrer Oviedo ha entrat diversos escrits al punt d'informació i d'atenció al ciutadà d'Adif de Girona on assenyala que les "plagues" d'aquest insectes són conseqüència de les obres del tren que s'han executat molt aprop. Conretament apunten que els treballs que s'han estat fent al subsòl i l'ocupació de part del terreny soterrat ha comportat que els escarabats hagin perdut el seu lloc i s'hagin anat desplaçant fins als blocs de pisos. En aquella zona, s'hi ha fet el forat d'entrada al túnel. No gaire més lluny també s'hi ha fet el pou d'atac per on la tuneladora va iniciar el túnel. La màquina va passar pràcticament en paral·lel per sota del carrer Oviedo i per fer-ho es van moure centenars de metres cúbics de terra.

Un dels residents de la finca assegura que entren insectes a casa seva pràcticament cada dia. Sobretot quan les temperatures són elevades. Només els dies de pluja i de temperatures més fredes signifiquen una treva. Els escarabats pugen als pisos per les canonades i alguns haurien arribat a fer un niu darrere les rajoles. Els pisos més afectats són els més baixos però també hi ha escarabats a la cinquena planta.

Cas omís d'Adif

La comunitat ha fet diferents escrits en el mateix sentit, alguns a títol individual i altres que engloben tot el col·lectiu. El representant dels propietaris indica que fins ara no se'ls ha fet cas i demana a Adif que no es desentengui de la incidència i "ens ajudin a eliminar el problema amb les actuacions pertinents que facin falta".

En aquest sentit, apunten que el problema que pateixen no és competència de la comunitat de veïns, si no de les obres del TAV. De fet, asseguren que la presència dels escarabats va començar precisament amb l'inici dels treballs soterrats per lal ínia d'alta velocitat.