El príncep Felip i la princesa Letizia arribaran avui a Girona per presidir la segona edició del Fòrum Impulsa, que permetrà l'intercanvi d'idees i projectes entre experts en diferents àrees del coneixement i més de 400 joves emprenedors, amb la finalitat de propiciar les seves iniciatives davant de la crisi.

El príncep Felip i la princesa Letizia assistiran avui a la tarda a una reunió del Patronat de la FPdGi al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i demà dedicaran tota la jornada a les activitats que el Fòrum celebrarà matí i tarda a l'Auditori-Palau de Congressos.

Impulsa és un procés obert l'any passat per la Fundació Príncep de Girona (FPdGi) per posar en contacte joves amb inquietuds i professionals amb experiència, que els ajudin a desenvolupar els seus talents i mantenir una actitud d'esforç i compromís amb la qual puguin convertir les seves idees en realitat.

La Fundació concep per tant el Fòrum com una eina amb la qual descobrir les condicions educatives, tecnològiques, econòmiques, polítiques i socials necessàries per convertir milers de joves en creadors de riquesa, a través de la posada en pràctica d'idees en els camps cientificotecnològic, ?socioempresarial, esportiu i artisticocultural.

El príncep Felip, president d'honor de la FPdGi, prendrà la paraula a l'inici de la jornada, durant la qual els Prínceps d'Astúries i de Girona assistiran a diverses ponències, visitaran els tallers infantils del Fòrum i mantindran trobades tant amb els ponents com amb els guardonats amb els cinc Premis Impulsa 2011. Els Prínceps clausuraran l'activitat del Fòrum precisament amb el lliurament dels guardons, concedits al cirurgià ginecològic Pere N. Barri, l'investigador del càncer Romain Quidant, l'escriptor Borja Bagunyà, l'empresari de telefonia mòbil Marc Bonavia i la Fundació Balia.

Canviar la societat

En aquesta segona edició, el Fòrum Impulsa acollirà una reflexió sobre les diverses formes en què la il·lusió, l'educació i la iniciativa emprenedora permeten transformar la societat, a partir d'experiències concretes exposades per joves de tot el món i també de quatre diàlegs personals júnior-sènior, un per cada bloc temàtic de debats.

Així, el bloc denominat "Il·lusionar" acollirà un diàleg entre la biòloga i esportista olímpica Teresa Mas de Xaxars i Carlos Barrabés, fundador d'un web pioner en comerç electrònic, mentre que la jove artista Cristina Peralta i el director general de l'IESE, Jordi Canals, intercanviaran idees en el marc de la discussió sobre "Educar".

El bloc "Emprendre" reunirà Adrián Latorre, director del bloc més important del sistema operatiu Android, amb el president d'Indra, Javier Monzón, i el fòrum de debats "Transformar" posarà en contacte la jove promesa de la comunicació Albert Brossa amb Carlota Mateos, cofundadora del club de qualitat de petits hotels amb encant "Rusticae".

Entre els quinze ponents del Fòrum Impulsa hi ha la màxima responsable de la xarxa d'ONG Teach for All, Wendy Kopp, l'atleta i productor de televisió Magnus Örn Scheving -conegut com a creador i protagonista de la sèrie de televisió infantil Lazy Town- i l'exdirector de l'Oficina Nord-americana de Patents i president de FIRST, Jon Dudas.

L'alemany Felix Finkbeiner, de 13 anys, que va fundar l'ONG "The Plant for-the Planet Children ?Initiative", la directora d'orquestra Inma Shara, l'economista Jiajia Wang Liu -creadora d'una editorial per ensenyar xinès als nens-, l'emprenedor Carl J. Schramm, l'investigador David Berry i l'expert informàtic Tariq Krim figuren també entre els ponents d'aquest any.