La tuneladora segueix avançant sense pausa i ja és al barri de Fontajau. Si res no ho impedeix, haurà enllestit la feina en uns deu dies. Es calcula que a inicis del mes de juliol la màquina haurà arribat al pou de sortida, a la zona esportiva de Fontajau, a sota del Puig d'en Roca. Allà és on haurà de ser desmantellada i extreta del subsòl de Girona. La Gerunda haurà arribat abans del que s'havia anunciat ja que la previsió era que enllestís els treballs a finals d'agost. La màquina haurà acabat ja els dos túnels que travessen la ciutat. Un des de Mas Xirgu fins al Parc Central i l'altre del Parc Central fins al pou de sortida de Fontajau.

Durant la perforació del segon túnel haurà passat per sota els habitatges del sector del Güell, pel Parc de la Devesa, pel riu Ter i pel barri de Fontajau. Quedaran, però, encara moltes obres. Per exemple, les sortides d'emergència o col·locar les vies del tren a una alçada del túnel adequada. També tot el que envolta l'estació intermodal al parc Central.

Precisament les obres per a la futura estació tampoc s'aturen. Les màquines i els camions treballen cada dia. Fins i tot els diumenges i i els dies festius com ahir, Sant Joan. Alguns veïns han mostrat les seves queixes perquè tot l'enrenou s'inicia ja a les set del matí. A més, apunten que alguns camions passen per carrers no indicats, com l'avinguda de Sant Narcís. La representant municipal a la comissió de seguiment de les obres del TAV, Isabel Salamaña, assegura que s'han fet controls i que no s'ha detectat cap vehicle fora de la ruta.

Mentrestant, alguns dels "emprenyats" per les obres estan agrupant algunes de les queixes per presentar-les al futur nou equip de govern. Un dels impulsors és el president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Martí Carreras. El represetant veïnal també recorda que s'hauria de convocar el Fòrum Ciutadà de les obres del TAV aquest juny, com marcaven les bases, i lamenta l'incompliment.