Els veïns del barri de Sant Narcís estan, no indignats, sinó directament emprenyats, amb les obres del TAV. Ho estan perquè se'ls està prenent el pèl. Tot aquest projecte del tren a Girona és una aixecada de camisa. Una monumental aixecada de camisa, afegeixo. Els beneficis que el soterrament del TAV pel bell mig de la ciutat ha de comportar no es coneixen, però els perjudis, les noses i les molèsties se sumen ja a centenars.

Quan com a veí directament afectat vaig patir les obres de transformació del Santa Caterina en Generalitat (més pàrquing), em preguntava si mai els veïns ens sentiríem prou rescabalats del calvari de 5 anys d'obres, sorolls, pols, al·lèrgies, inconvenients, etc. El resultat final és molt pinxo per al visitant, molt estètic, però comporta greus inconvenients als veïns: passar de 70 arbres a 13 (i a uns quants esqueixos davant de la Casa de Cultura) ha fet augmentar la temperatura de l'indret; les llambordes de la calçada amb el fregadís de les rodes emeten un soroll insuportable per al veïnat; haver-nos quedat sense pàrquings lliures a la zona ha obligat tots els estadants a pagar un nou impost de 1.200 euros anuals per poder deixar el cotxe en algun lloc civilitzat; la centralitat del serveis de la Generalitat ha convertit els voltants en camp de reivindicacions i protestes permanents, etc. "Quan estigui acabat us sentireu rescabalats", se'ns deia. Ni rescabalats, ni punyetes. I a més hem perdut un hospital.

Els veïns de Sant Narcís i del Güell ho tenen pitjor. Han de suportar les obres del TAV, que a ells directament ni fu ni fa (el benefici és de la ciutat i el perjudici només per a ells), i ningú no en té ni idea de quan s'acabarà l'enrenou. No pas pel tren d'alta velocitat, que ja veu la llum al final del túnel; sinó per totes les altres obres que queden: un nou túnel per al tren convencional, la macroestació de 4 nivells i l'enderrocament del viaducte (276 columnes al llarg de 4 km).

El 24 de gener de 2011, en el marc de l'Audiència Pública que van aconseguir els veïns de Sant Narcís en pugna amb la desinformació de l'Ajuntament, van sorgir una sèrie de compromisos de l'alcaldessa, que vés a saber en quin punt estan. Estaria bé que abans de plegar ens en fes cinc cèntims.