El portaveu d'ICV-EUiA a Girona, Joan Olòriz, va criticar les declaracions del conseller de Salut, Boi Ruiz, on parlava d'inversions provisionals per impedir que el Trueta caigui "en 6 o 7 anys". Olòriz proposa la creació d'una comissió presidida per Puigdemont i formada pels grups municipals, el mateix departament de Salut i el Comitè d'Empresa del Trueta.

Joan Olòriz es va mostrar perplex per les declaracions del conseller Ruiz, on afirmava que les primeres inversions al Trueta es destinaran a evitar que l'edifici caigui "perquè en sis o set anys no el podríem mantenir en aquestes condicions". Els ecosocialistes van qualificar les declaracions com "d'ignorància i/o mala fe". Per a Joan Olòriz "no és de rebut que el conseller creï alarma social dient que cal fer obres per evitar que caigui i no acompanyi aquesta afirmació de l'informe pertinent que en justifiqui la inversió".

Per Olòriz "el que cal és fer immediatament una comissió encapçalada per l'alcalde de Girona amb totes les forces polítiques, el Departament de Salut i el Comitè d'Empresa de l'Hospital Trueta". Per al portaveu la comissió s'hauria de constituir amb l'objectiu de fer "una anàlisi abans de tres mesos del projecte actual i la seva adaptació per tal que en el termini més breu possible es puguin començar les obres del nou Trueta, que en cap cas poden dilatar-se".