Equus Girona, el saló del cavall i del poni, obre avui les portes a Fira de Girona situat com a un punt de referència per al món del cavall. El saló, que es farà fins diumenge, comptarà amb una àmplia representació del sector eqüestre, tant des del punt de vista ramader i comercial com de l'esportiu. L'organització espera rebre uns 40.000 visitants, la mateixa quantitat que l'any passat. Hi seran presents més de 500 cavalls i s'hi podran veure les principals novetats, els millors exemplars i s'hi celebraran noves i diverses proves esportives.

De fet, Fira de Girona ja va veure ahir alguns cavalls en acció, corresponents als concursos morfològics de poltres segons les edats i sementals. Avui, però, el saló s'obre al públic en general. Durant els tres dies del saló, s'hi preveu la participació d'uns 520 cavalls i l'organització ha preparat més de 300 boxes i corraletes. A més, s'utilitzaran 60 tones de palla i 2 tones de pinso i hi haurà un equip de 5 veterinaris i 2 ferradors. L'Equus comptarà amb 125 expositors, tant comercials com ramaders.

En aquesta edició es podran tornar a veure al saló totes les disciplines eqüestres en competicions oficials d'alta escola, doma vaquera, horseball, salt d'obstacles -tant per a cavalls com per a ponis, horsemanship, pole bending i concurs de carrusels. Com a novetats hi haurà jocs d'agilitat, habilitat i velocitat amb els ponis, per als nens i nenes a partir de deu anys. A nivell comercial, hi haurà uns125 expositors d'alimentació, assegurances, carruatges, decoració, escoles d'equitació, material, roba o boxes.

El saló obrirà cada dia a les 10 del matí. Divendres i dissabte tancarà a les 9 del vespre, després de l'espectacle Natura Abstracta, i diu?menge, a les 8 del vespre. El preu de l'entrada és de nou euros i permet veure l'espectacle.

A l'espectacle, hi participarà el cavall Napoleó, que mostrarà les seves habilitats artístiques com a pintor i també com a músic tocant un piano. Música en directe, danses sobre un piano i pintura s'inclouran en aquest muntatge on els cavalls es converteixen en artistes.

Tot i que les portes avui obren a les deu del matí, la inauguració oficial es farà a les set de la tarda, amb la presència del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, que presidirà l'acte. També hi haurà l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé i la directora de Fira de Girona, Anna Albar.