Tribuna de Girona ha organitzat dos cicles de conferències per a les properes setmanes. Un girarà entorn al País Basc i l'encetarà demà el president del Partit Socialista d'Euskadi (PSE), Jesús Eguiguren (19.30 hores). Joaquim Nadal presentarà el dirigent basc. El cicle de religió, organitzat conjuntament amb el Bisbat, va començar ahir amb la presència del director adjunt de la La Vanguardia, Enric Juliana.

El cicle de conferències sobre el País Basc es titula "Present i futur d'Euskadi" i a banda d'Eguiguren es preveu comptar amb la presència del president del PNB, Iñigo Urkullu, que ja ha confirmat que serà a Girona entre el febrer i el març. El president del PP del País Basc, Antonio Basagoiti, també ha anunciat el compromís de fer una conferència a la ciutat en els propers mesos. El diputat general de Guipúscoa, Martín Garitano (Bildu), és un altre dels dirigents bascos convidats.

En el cicle de religió, a banda de la conferència de Juliana, avui serà el torn del metge i professor Joan Viñas (19.30 hores) que parlarà de "Atendre l'ésser humà en la seva globalitat: dirigir el canvi sense angoixa". Presentarà l'acte la doctora Carme de Castro.

Dilluns participarà al cicle el catedràtic emèrit de psicologia Ramon Bayés (19.30 hores) que parlarà de "A la recerca de la felicitat en un món de sofriment". L'acte el presentarà Mn. Esteve Sureda. El cicle s'acabarà dimarts vinent amb una conferència sota el títol "Dolor i patiment. Interrogants des de la fe i esperança. Testimonis. Resposta de l'església", a càrrec del bisbe, emèrit secretari del Pontifici Consell per a la Salut, mon. José Luís Redrado (19.30 hores) i que presentarà el bisbe de Girona, Mns. Francesc Pardo.

Totes les conferències es faran a l'auditori de l'EspaiCaixa situat a la plaça Poeta Marquina. Tribuna de Girona està organitzat per La Caixa, Ràdio Girona i Diari de Girona.