Una part important del sector turístic i comercial de la ciutat de Girona bull amb les declaracions del portaveu d'ICV-EUiA, Joan Olòriz, que va apuntar que l'equip de govern de CiU "subvenciona el comerç i el turisme" i va posar en entredit la campanya de promoció de la ciutat que impulsa l'Ajuntament per atraure visitants.

Els pesos pesants de Girona Avança, un lobby turístic que aplega gran part de les associacions d'aquest àmbit de la ciutat, s'ha queixat per la xarxa social Twitter d'aquestes declaracions. el president del lobby i coordinador del grup de cuiners Girona Bons Fogons, Tony Vallory, el president del Mercat del Lleó, Josep Campmajó, i el president de l'Associació d'Hostaleria Xavier Nicolazzi, han comentat queixosos les paraules d'Olòriz.

Diari de Girona va parlar ahir amb Vallory, com a president de Girona Avança. El màxim representant del lobby lamenta que el portaveu d'ICV retraiés que l'Ajuntament ajudi el sector: "Fa mal que digui això perquè vol encendre els ànims". En aquest sentit recorda que "és un moment de crisi i el retorn més ràpid d'ingressos que hi ha per la ciutat és el turisme", indica. A més, destaca que "s'està promocionant la ciutat més que mai i havíem demanat que s'ens deixés treballar i no perquè fins ara s'havia fet d'una manera i ara s'està creant una nova manera de treballar". Parla de la col·laboració entre els organismes privats i els públics. Fins i tot, concreta que en els darrers sis mesos, les associacions d'hostaleria, els restaurants i el Mercat han fet promocions per valorades en uns 150.000 euros. I amb aquests diners ressalta que "s'està promocionant tota la ciutat, no el turisme i el comerç".

Vallory també posa en dubte que Olòriz reclami informes per saber si les promocions tenen un bon retorn per la ciutat. "Aquests estudis valen molts diners. I jo prefereixo que se'ls gastin amb una bona campanya per araure més clients. Si ICV vol saber si hi ha més visitants, que preguntin als hotels, restaurants i botigues", etziba. Fins i tot concreta que per Temps de Flors es va fer una promoció a França i que es va detectar una forta presència de ciutadans d'aquest país durant aquells dies.

Tot va esclatar a Twitter hores després que el portaveu d'ICV-EUiA fes una roda de premsa per valorar el primer any de govern de l'Ajuntament de Girona. Entre altres, Vallory escrivia: "em retiro totalment decebut amb un bon jan. Bon home sense paraula. Llàstima". Després que la regidora d'Iniciativa Núria Terés li demanés "aclariments", el representant de Bons Fogons afegia: "La paraula donada no serveix per res, oi? queda clar". A la conversa s'hi afegia el president del Mercat del lleó, Josep Campmajó: "En començo a tenir la pipa plena", va assenyalar. També s'hi incorporava el president de l'Associació d'Hostaleria, Xavier Nicolazzi, afegia: "Què hem de fer amb els amics d'ICV". Vallory concloïa amb contundència: "Felicitar-los per la seva estupidesa suprema i per haver faltar a la seva paraula, no?".