Els grups municipals del PSC i ICV a l'Ajuntament de Girona van defensar ahir l'ordenança de residius que multa amb fins a 600 euros les persones que recullen els aliments de les escombraries. En concret, es tracta d'una norma aprovada l'any 2006 (quan el PSC ostentava l'alcaldia amb Anna PAgans i ICV la regidoria de Sostenibilitat) que tipifica com a falta lleu "endur-se objectes o residus dipositats en els contenidors" i es multa amb entre 125 i 600 euros.

A més, l'ordenança de gestió dels residus municipals estipula que pot considerar agreujant, i per tant, reclamar la màxima sanció, si la susbtracció pot posar en perill la salubritat de les persones. Els dos grups municipals s'han oposat a la mesura aplicada pel nou govern que tanca alguns contenidors destinats als supermercats de la ciutat per evitar que es reculli el menjar de les escombraries.

En un comunicat conjunt emès ahir pel PSC i ICV, els dos grups es van refermar en l'0rdenança i van demanar a l'equip de govern de CiU que retiri els cadenats i apliqui les multes de fins a 600 euros a qui reculli menjar a les deixalles. "L'ordenança de residus del 2006 té per objectiu evitar que hi hagi un lucre amb els residus, ja que en el moment que es va aprovar la variació del preu del paper amenaçava amb màfies organitzades" que afectava "el finançament de la recollida selectiva".

Segons el PSC i ICV, "si ens hem de creue el que diu l'equip de govern, l'objectiu dels cadenats als contenidors és un altre, sembla ser que ajudar les persones". Per tant, asseguren, "si volen vetllar per la salubritat poden aplicar aquesta ordenança en vigor i no cal posar cadenats". Finalment, els grups del PSC i ICV van reiterar "allò que han comunicat amb anterioritat en relació a la mesura adoptada per l'equip de govern de tancar amb cadenats els contenidors pròxims als supermercats".