L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, considera que no és moment de debatre el projecte del nou Hospital Trueta perquè la prioritat és mantenir un bon servei. "Volem un hospital del segle XXI però la situació financera de la Generalitat fa pensar que a curt termini no hi haurà diners per fer un espai nou perquè el que hem de garantir és l'atenció sanitària", assenyala. "Aquesta és la prioritat del Govern i hi estic d'acord", subratlla el batlle, que recorda que la decisió final del futur hospital la tindrà l'executiu d'Artur Mas i no l'ajuntament. Puigdemont retreu al PSC, principal partit a l'oposició, que posi aquest tema a l'agenda municipal "com si el projecte l'hagués de fer l'Ajuntament".

Puigdemont considera que al consistori li pertoca fer les modificacions urbanístiques o els processos que pertoquin en relació al futur Trueta però subratlla que aquest és un projecte que "ha de fer la Generalitat" i que és d'interès general per la ciutat. En una entrevista a l'ACN, assenyala que s'està treballant estretament amb el Departament de Salut per estudiar totes les variables i trobar la millor fórmula "explicable, defensable i sostenible des del punt de vista econòmic, mediambiental i de servei al ciutadà".

L'alcalde es pregunta si s'ha de fer al mateix indret, conservant-ne només una part de l'antic edifici o si caldrà fer-ne un de nou a la zona nord. "Tenim dret a plantejar-nos tot això i qualsevol decisió ha de ser molt seriosa i madurada; no pot ser un caprici d'un conseller de Salut ni l'arbitrarietat d'un ajuntament", afegeix.

Molt crític amb el PSC

L'alcalde es mostra molt crític amb la principal força municipal a l'oposició, el PSC, a qui retreu intentar posar el futur Trueta a l'agenda dels gironins. Diu que quan estaven al govern tenien el projecte en la "clandestinitat", que l'oposició se n'assabentava a través de la premsa i que ara sembla que "gairebé l'hagi de fer l'Ajuntament". Ara que estan al govern, es compromet a "tenir en compte" l'opinió de totes les forces. "En l'anterior projecte, cap grup a l'oposició va ser consultat; ara ho seran", diu. I afegeix, que "la gent a l'oposició que ara fa grans proclames, no ha predicat amb l'exemple i no pot donar cap lliçó a ningú ni té autoritat moral per fer cap exigència a la Generalitat ni a l'Ajuntament".

Per altra banda, creu indispensable que el PSC es pronuncïi sobre el projecte de la "catedral del segle XXI" -tal com ho va presentar la consellera de Salut d'aquell moment, la socialista Marina Geli- que al seu entendre i tal com ja ha dit reiterades vegades ara mateix és "indefensable". Per Puigdemont, han d'aclarir si creuen que "ens hem de gastar els diners que no tenim" per dur a terme el projecte del Trueta que va presentar el tripartit.

El servei, la gran prioritat

CiU considera que cal revisar el projecte i concentrar els esforços econòmics en garantir el servei sanitari al ciutadà perquè, segons Puigdemont, no s'entendrà que mentre "es retalli el sou als funcionaris, augmentin les llistes d'espera i es tanquin alguns CAP" hi hagi diners per dur a terme el Trueta del tripartit. "A la gent no li preocupa el debat arquitectònic de l'hospital, sinó tenir un bon servei", conclou.