La Mesa d'Entitats per la Participació ha demanat poder-se reunir amb els grups municipals de l'Ajuntament de Girona, per intercanviar opinions sobre els continguts de la petició de participació al ple municipal sobre la consulta del soterrament del tren convencional a Girona.

L'objectiu de la mesa és evitar que es repeteixin negociacions d'última hora durant la celebració del Ple entre grups municipals, l'equip de govern, i l'entitat participant a la sessió plenària. En aquest sentit, la mesa proposa poder-se reunir amb les diferents formacions polítiques entre el 3 i el 12 de setembre de 2012, per conèixer la seva postura abans de la celebració del ple.

Abans de la sessió plenària que probablement es farà el 17 de setembre, la mesa es reunirà (el 13 de setembre) per exposar a tots els representants de les entitats el parer i les intencions dels grups municipals sobre la seva iniciativa. De manera assemblearia s'acabarà de definir la seva "postura invariable" al respecte i que defensaran al ple.

La mesa vol que el ple municipal del mes de setembre debati un acord plenari per tal que l'Ajuntament de Girona convoqui una consulta popular, previ procés informatiu, en referència al futur del projecte de soterrament del tren convencional a la ciutat de Girona. La mesa voldria que aquesta consulta ja es pugués fer al mes de novembre. Fa uns dies van entrar, al registre de l'Ajuntament, la petició per poder participar al proper ple.