La policia municipal de Girona ha engegat una campanya per avisar els comerços que poden ser sancionats si venen begudes alcohòliques a menors d'edat. Els agents que van als establiments per informar als seus responsables també els lliuren un trípic on s'assenyala que infringir la llei pot comportar sancions d'entre 3.005 i 6.010 euros en cas de ser la primera sanció i de 15.025 a 120.202 euros en cas de reincidència.

El fulletó informatiu cita i reprodueix exactament els articles on s'explicita que el subministrament de begudes alcohòliques a menors està prohibit per la llei. En concret indica que "Ni els establiments de venda i consum de begudes alcohòliques, ni en altres llocs públics està permesa la venda i el subministrament de cap tipus de beguda alcohòlica als menors de 18 anys". També que "en els establiments de venda i consum de begudes alcohòliques hi ha d'haver una senyalització en un lloc perfectament visible, en la forma que es determini per reglament, que deixi palesa la prohibició de vendre o subministrar begudes alcohòliques a menors". Alguns establiments fins i tot han penjat aquest advertiment a l'entrada del local perquè els mateixos menors no intentin demanar alcohol o enganyar els seus responsables.

La portada del full informatiu té una il·lustració on es pot veure un bibeó ple de cervesa i un text a sobre on s'hi pot llegir: "El consum d'alcohol abans dels 18 anys pot provocar danys cerebrals, pèrdua de capacitat de memòria i aprenentatge, trastorns del creixement i dificultats en les relacions familiars i socials". I un lema: "Si és menor, ni una gota d'alcohol!".