És normal que l'alcalde i el regidor del tren no sàpiguen què caram són els lletgíssims i enormes edificis que ADIF està aixecant a l'antic Parc Central? És possible que a hores d'ara ningú no tingui ni idea de si el tren convencional se soterrarà? És realment possible que Girona s'hagi embrancat en una obra en la qual no controla ni els temps, ni els procediments, ni els terminis? Aquestes preguntes són retòriques, naturalment. La mida del nyap i de l'entabanada és tal que fa vergonya de dir.

És Girona terra abonada per a les preses de pèl? Fem cara de sòmines, els gironins? El tren és una ensibornada monumental que mereix atenció especial, però per poca memòria que es tingui es pot confegir ràpidament un memorial de greuges: la variant de la N-II per la Vall de Sant Daniel de Girona, petita i perillosa; la MAT se soterra, però no pas per terres gironines; la N-II continuarà essent la tomba de molts conductors; el Trueta, de moment, no es fa... Què passa? Què ens estan dient? Hi ha algú que se'ns en fot a la cara?

Avui mateix a les 8 del vespre, a la Sala de Cambra de l'Auditori Palau de Congressos, hi ha convocada la tercera Audiència Pública en un any i mig (la primera va tenir lloc el 24 de gener de 2011 a iniciativa d'un grup de ciutadans i ciutadanes de la ciutat que van comptar amb el suport d'algunes entitats, i la segona fa pocs mesos, el 19 de juny de 2012) per informar i debatre sobre les obres de la línia del TAV i del tren convencional. L'acte el convoca l'Ajuntament de Girona i es desenvoluparà tal com estableix el Reglament regulador de les institucions de la participança.

La Mesa d'Entitats per la participació ciutadana reclamarà avui a l'Ajuntament de Girona que estudiï la creació d'un Pla de Dinamització Comercial per al barri de Sant Narcís, que estableixi les compensacions necessàries per als veïns i comerciants que hagin patit les conseqüències de les obres de soterrament del tren d'alta velocitat; que s'instal·li immediatament una Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana que permeti canalitzar les denúncies veïnals relacionades amb les obres dutes a terme fins a dia d'avui; que s'aturin les obres del Parc Central fins que ADIF no presenti tota la informació necessària, com ara els plànols, els terminis, el disseny del futur Parc Central i la recuperació d'espais; que es permeti als veïns visitar les obres; que es recuperin els espais públics malmesos, etc. L'AV de Sant Narcís també tindrà moltes coses a dir-hi.

És molt important anar tots junts -i anar a totes, si cal-, amb l'Ajuntament, si pot ser, contra la prepotència insultant dels qui tracten el poble com si fossin serfs de la gleva.