L'Ajuntament de Girona recuperarà la finca dels antics Maristes, situada al cor del Barri Vell. Fa molts anys, el consistori i la Universitat de Girona havien signat un acord pel qual els edificis, de titularitat municipal passaven a mans de l'ens universitari. No obstant, hi havia el condicionant que si els immobles acabaven sense utilitzar podrien retornar a l'Ajuntament.

El ple municipal aprovarà demà la reversió gratuïta de la finca després que ho hagi demanat a la Universitat i que aquesta no tingui previst cap ús en un futur. La regidora d'Hisenda i gestió municipal, Maria Àngels Planas, va explicar que aquesta petició l'han feta enmig del procés de revisió del patrimoni municipal que està fent l'Ajuntament.

Les edificacions estan en força mal estat, ja que des de fa molts anys els immobles no s'han destinat a cap ús. Inicialment la Universitat havia pensat a destinar-hi la facultat de Turisme però es va acabar fent enrere. També s'havia parlat de la possibilitat d'instal·lar-hi l'Institut de Patrimoni o de construir-hi un aulari.

Només s'ha arranjat la part que havia estat el pati del col·legi i que fa quasi tres anys es va convertir en un mirador privilegiat del nucli antic de Girona.

Malgrat que l'Ajuntament tornarà a ser el propietari de la finca, no hi ha previst cap ús de futur. Per dins, l'edifici està en molt mal estat i es calcula que per poder adaptar-lo i dotar-lo d'alguna funcionalitat caldria una intervenció d'aproximadament tres milions d'euros.

Un dels desitjos de l'Ajuntament seria que algun inversor es decidís a invertir-hi per mitjà d'alguna concessió administrativa, tenint en compte que es tracta d'un espai privilegiat a la part alta del Barri Vell.