L'Ajuntament de Girona ja ha donat el vistiplau definitiu a la modificació del Pla General que ha de permetre que el Celler de Can Roca es pugui ampliar. El ple municipal ha aprovat tots els tràmits urbanístics necessaris i ha traslladat el canvi en el planejament a la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat perquè determini si és viable dotar de 144 metres quadrats més el sector on hi ha el restaurant gironí.

L'equip de govern ha defensat en tot moment la modificació puntual del Pla General tenint en compte la importància que representa per a la ciutat que aquest restaurant, considerat el segon millor del món, sigui a la ciutat i al barri de Taialà. El PSC i el PP sempre han donat el seu suport a l'equip de govern en aquest punt.

No obstant, la CUP i ICV-EUiA sempre havien posat de manifest que aquest canvi urbanístic podia suposar un precedent que altres privats podrien aprofitar per a les seves activitats. Amdues formacions destacaven la importància i la referència que representa per la ciutat aquest restaurant però, per exemple, esmentaven que El Celler de Can Roca podria haver donat a la ciutat els mateixos ?metres quadrats que l'Ajuntament li permetia d'ampliació. Un ?exemple que havia citat el ?portaveu ?ecosocialista Joan Olòriz, era que compressin un tros de ?terreny per tal que fos una zona verda.

El Celler vol obrir una aula multidisciplinària al soterrani per a una desena de persones. Allà hi jugarà un paper important no només el menjar o el beure si no també algunes disciplines artístiques com la pintura, la música o els audiovisuals. Es vol que sigui un espai on interactuar, aprendre i interpretar els gustos.