Nova mobilització dels treballadors de Girona + Neta, l'empresa mixta encarregada de la recollida d'escombraries. Aquest cop van protestar a la plaça del Vi i van repartir un document on s'acusa l'Ajuntament d'imposar "jornades de treballs i horaris en pitjors condicions dels pactats en el conveni", de fer neteja amb les màquines acabades de comprar o fer que la neteja de la ciutat hagi empitjorat. També van reclamar més contrac?tació indefinida al·legant que "la ciutat creix però la plantilla és la mateixa". A nivell laboral, van explicar que "molts dels contractes de ?subs?titució per malaltia , permisos, invalidesa provisional o jubilació, entre altres, no es substitueixen". El portaveu dels empleats, Salvador Aranda, va dir que volen fer-los treballar tots els dissabtes quan, segons el conveni, els treballadors podien descansar un dissabte de cada dos i tots els diumenges.

La reacció municipal no es va fer esperar. El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, va mostrar-se indignat amb els mo?tius dels escombriaires. Va acusar-los de "mentir" i va recordar-los que els empleats de Girona + Neta, a diferència dels funcionaris de l'Ajuntament, no han patit cap pèrdua salarial, no han perdut la paga de Nadal ni se'ls hi ha tret els dies de festa per motius personals. En aquest sentit va assenyalar que les reivindicacions són "un ofensa" per als treballadors municipals que sí que han patit restriccions al seu salari. "Tenen uns bons bemolls", va exclamar.

A més, va recordar que el nou conveni es va signar l'octubre i que tot i que encara queda el vistiplau definitiu de la Generalitat, ja s'ha començat a pagar amb el que marca el nou acord. Fàbrega també va posar l'accent en el fet que s'ha aplicat l'equiparació salarial i els treballadors encarregats de la recollida selectiva ara cobren més que amb l'antic contracte.

Respecte a la maquinària que no es fa servir, va relatar que tot just estan desplegant el nou contracte i que això significa la creació de noves rutes, noves màquines i nou serveis, un fet que tal com va admetre pot produir que alguna cosa "grinyoli" puntualment.

Per al representant municipal, els escombriaires van aprofitar que ahir era el darrer dia de campanya electoral per organitzar una protesta amb "connotacions polítiques per si poden perjudicar CiU". "Estic indignat i impotent, perquè ells es queixen i a ells no se'ls ha retallat res", va concloure.