L'entrada de CiU al govern de l'Ajuntament de Girona ha incorporat algunes millores en la participació ciutadana i en l'intent de fer més transparent la política i la informació. En aquest segon àmbit s'hi inclou la retransmissió dels plens municipals per Internet. Era un compromís electoral de la formació nacionalista que ja està en ple funcionament. No obstant, el cost que genera aquest servei cada cop que hi ha una sessió és de 1.600 euros i alguns grups polítics ho troben excessiu.

És el cas del PSC, que en el darrer ple va queixar-se del cost. La portaveu dels socialistes, Pia Bosch, després d'aclarir que no estava en contra de la retransmissió, al contrari, va preguntar si no hi havia alguna manera d'aconseguir una retransmissió més econòmica i va esmentar l'opció que la tasca l'executés l'oficina de comunicació.

L'alcalde de Girona, Carles ?Puigdemont, va recordar que la retransmissió dels plens era un compromís electoral de la federació nacionalista i que fins ara ho havia hagut de fer, com podia, gent d'un grup municipal, en referència a ICV-EUiA, que ho emetia des de la seva pàgina web.

A més, l'alcalde va posar de manifest que un servei s'ha de pagar i va assenyalar que una empresa que fes un servei sense cobrar seria de malfiar.

Posteriorment, en el torn de precs i preguntes el regidor socialista Xavier Amores va incidir en el cost del servei i va remarcar que precisament el dia que es debatia la despesa de la retransmissió hi estava havent usuaris que es quexaven perTwitter del mal funcionament del servei.

De fet, el mateix ajuntament va anar explicant a tots els usuaris que avisaven que tenien problemes que hi havia molta gent connectada i explicava una possible mètode per solucionar-ho. De fet, dilluns va ser el dia en què més persones van seguir per Internet el ple. Segons dades del mateix Ajuntament, hi havia unes 300 usuaris connectats al mateix temps.

L'alcalde va aprofitar aquesta dada per recordar que en el primer ple en què es va posar en funcionament el servei hi havia unatrentena de persones connectades i va celebrar que uns 300 usuaris poguessin seguir el ple des de casa seva.

En aquest sentit, va posar de manifest que el cost del servei es deu en part al cabal de la xarxa, o sigui, a la quantitat d'usuaris que poden seguir la retransmissió al mateix temps sense problemes. el servei funciona a més amb bona qualitat de so i amb dues càmeres. Respecte a les deficiències va assegurar que es miraria què havia passat.