Girona és la tercera ciutat de l'Estat on el servei de taxi és més car, mentre que Tarragona i Sant Sebastià són la primera i la segona, respectivament. Un estudi sobre les tarifes dels taxis elaborat per Facua-Consumidors en Acció en 45 ciutats revela que en trajectes semblants hi ha diferències de fins al 128% en el preu del taxi segons la ciutat que sigui. Els preus més baixos, en canvi, són a les Illes Canàries.

Per exemple, un recorregut de 15 quilòmetres a la nit costa 24,52 euros a Tarragona i 10,75 a Santa Cruz de Tenerife, segons Facua, que també posa de manifest que les tarifes són més cares els caps de setmana. Segons les dades presentades per l'associació, en l'últim any el servei de taxi s'ha apujat un 3% de mitjana.

Facua ha estudiat els preus dels recorreguts d'un, cinc, deu i quinze quilòmetres realitzats de dia, de nit i les nits dels caps de setmana. En aquest sentit, Tarragona i Girona es troben en primer i tercer lloc respectivament, mentre que Lleida ocupa el vuitè lloc i Barcelona el desè. València, de la seva banda, és la cinquena ciutat on el taxi és més car.

La tarifa mitjana per quilòmetre recorregut és de 0,85 euros en horari diürn i d'1,05 les nits i els festius, un 23,5% més cara. Es dóna el cas que les diferències en les tarifes per quilòmetre assoleixen el 98,15% en la tarifa de dia i el 164,8% en la de nit i festius. De dia, la tarifa més elevada es localitza a Tarragona, amb 1,07 euros.

Aquesta ciutat és novament la més cara en la baixada de bandera, amb 3,92 euros en tarifa de dia i 5,32 en tarifa de nit i festius. De fet, el preu de la baixada de bandera vaira un 335,5% en la tarifa diürna dels dies laborables i un 343,3% en la tarifa de nit i festius segons la ciutat.