Els Mossos d'Esquadra han imputat dues persones per fingir un robatori violent de mòbil a Salt (Gironès) per poder cobrar l'assegurança. Segons han descobert els agents, els propietari del telèfon estava en un bar de Girona quan li van furtar el telèfon aprofitant que va anar al lavabo deixant el mòbil sobre la taula. Quan el jove va anar a la botiga de telefonia mòbil, una venedora li va explicar que si denunciava el furt no cobraria l'assegurança i el va instigar a denunciar un fals robatori amb violència i intimidació per cobrar els diners. El noi assegurava que li havien arravatat el mòbil posant-li un ganivet al coll. Ell està imputat per simulació de delicte i ella per inducció.

El cas es remunta a finals de desembre quan els Mossos van imputar un home per simular un delicte i una dona per induir-lo a fer-ho. Tots dos veïns de Girona i de nacionalitat espanyola.

L'11 de desembre l'oficina d'atenció al ciutadà de Girona va atendre un home que denunciava haver patit, el dia abans, un robatori amb violència i intimidació en un carrer de Salt. La víctima denunciava que mentre caminava, dos homes el van abordar, arraconar en un portal d'una empenta i el van amenaçar amb un ganivet al coll. La víctima assegurava que els va entregar el telèfon mòbil i una petita quantia de diners en efectiu que portava a la cartera.

La unitat d'investigació dels Mossos, que es va fer càrrec del cas, va descobrir que realment l'home s'havia oblidat el telèfon mòbil a sobre la taula d'un bar de Girona en un moment de descuit per anar al lavabo, i que en tornar l'aparell ja no hi era.

Els agents també van saber que qui havia aconsellat posar una denúncia per un robatori amb violència i intimidació al jove, per tal que cobrés l'assegurança, havia estat la treballadora d'una botiga de telefonia mòbil de Girona. L'empleada va advertir al noi que l'assegurança no cobriria ni el furt ni la pèrdua del terminal i en canvi sí que ho faria en cas de robatori violent o amb intimidació.

Per aquests motius aquesta treballadora està imputada per haver induït a la comissió de la simulació d'un delicte.

El fet de denunciar un robatori violent o amb intimidació representa incórrer en un delicte de simulació de delicte tipificat al Codi Penal al seu article 457 i castigat amb penes de multa.