Multitudinària cavalcada dels tres Reis Mags d´Orient a Girona

El context de crisi econòmica actual no ha influenciat aquesta nit màgica on Ses Majestats han repartit 1,5 tones de caramels

 22:29  
Multitudinària cavalcada dels tres Reis Mags d´Orient a Girona
Multitudinària cavalcada dels tres Reis Mags d´Orient a Girona 

ACN Els Reis d'Orient han tornat a visitar de nou la ciutat de Girona durant la nit més màgica de l'any. Ses Majestats han repartit 1,5 tones de caramels entre els menuts i no tant menuts que els han esperat pels carrers de la ciutat. Enguany, i com a novetat, la cavalcada ha modificat lleugerament el seu recorregut perquè han finalitzat les obres del carrer Migdia i així, els tres Reis acompanyats dels seus patges han pogut saludar a tots els gironins que s'aplegaven al carrer de la Creu, Sant Francesc o plaça Catalunya fins arribar a la plaça del Vi on han fet els parlaments. Unes 330 persones voluntàries han participat en aquesta cavalcada que ha estat una de les més multitudinàries dels últims anys.

Milers d'infants i famílies han sortit aquest dissabte als carrers de la ciutat de Girona per contemplar en persona els tres Reis d'Orient. Amb els ulls plens d'il·lusió, els més petits han rebut a Ses Majestats tot cantant, a ple pulmó, la tradicional cançó dels Tres Reis. Enguany, ha estat una de les cavalcades més multitudinàries que es recorden des de fa anys a la ciutat. El president de l'entitat que organitza aquest acte, la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona, Narcís Reixach, ha ressaltat que la cavalcada ha estat "un èxit" gràcies a que es tractava d'un dia festiu i, a més, la meteorologia ha acompanyat a Ses Majestats.

"Ha estat perfecte, tot s'ha fet amb calma i, per sort, ha servit perquè molta gent oblidés durant unes hores la paraula 'crisi'" ha assenyalat Reixach. Els reis màgics han estat acompanyats per uns 330 participants entre castellers, diables, gegants, patges, les pastisseres, el Tarlà o l'Àguila de Girona. En concret, es tracta de 20 participants menys que l'any passat. Enguany, l'Ajuntament de Girona també ha reduït el pressupost que destina a aquest acte cultural i tradicional passant de 61.000 euros a 50.000.

Unes retallades que no han afectat als Reis Mags d'Orient que han repartit 1, 5 tones de caramels aptes per a celíacs. Ses Majestats ja es trobaven a la ciutat des de les cinc de la tarda, dins del campament situat als Jardins fora Muralla. Allà, els nens han pogut entregar les seves cartes als patges i carregar piles amb la xocolata desfeta que els tres Reis havien preparat. Des d'aquest punt i fins al passeig General Mendoza, diversos patges carregats amb regals s'han llançat en tirolina. Ses Majestats s'han presentat enguany als gironins enmig de focs d'artifici.

Com a novetat, la cavalcada ha variat el seu itinerari i ha passat pel carrer Migdia que, anteriorment, estava tancat per obres. Posteriorment, els tres Reis d'Orient han passat pel carrer de la Creu, Joan Maragall, plaça Pompeu Fabra i ha enfilat pel pont de Pedra fins a la plaça del Vi on els tres Reis han realitzat els parlaments. La cavalcada s'ha realitzat sense incidències i ha durat més de dues hores i mitja.

Canal Girona FC

Girona FC

Girona FC

Totes les notícies, imatges, vídeos i partits en directe del Girona FC. Consulta també la classificació i calendari de la Lliga.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema