Fira de Girona estudia de cara a l'any vinent obrir la pista de gel algun dia a la nit i amenitzar-ho amb grups de música en directe. Ho va avançar la directora de la Fira, Anna Albar, a la vista de la gran acceptació que va obtenir l'actuació musical que hi va tenir lloc divendres passat, en el que era una mena de prova pilot. En un comunicat oficial emès ahir, Albar també va anunciar que per a l'any vinent el tobogan serà més llarg, passarà dels 28 metres actuals a 40 i que la pista també serà més gran.

El jove conjunt gironí Neutral Zone va tenir l'honor de ser el primer grup que actuava a la Fira mentre la pista de gel estava plena. Va ser divendres a la tarda, i la directora de la Fira hi va estar present per comprovar la reacció del públic. Segons va explicar, "tenia ganes de comprovar quina era la reacció dels usuaris davant d'un concert en directe, i he quedat inclús sorpresa de com s'ha animat la tarda", va declarar. "Ens voltava pel cap la idea, de cara a la pròxima edició, d'obrir la pista al públic un dia a la nit, per exemple de 9 a 12, i amenitzar-ho amb música en directe", va indicar. "La prova ha sigut tan positiva que molt probablement la idea tirarà endavant", va explicar.

La pista de gel va tancar ahir les seves portes i segons Fira de Girona, enguany hi han passat uns 12.000 patinadors mentre que pel tobogan hi ha baixat 3.300 persones que han fet més de 13.000 baixades. Com a novetat, la pista ha estrenat il·luminació, ha incorporat nous elements com ara uns pingüins de fusta que han ajudat a patinar als més petits i també hi ha hagut actuacions en directe de grups novells. "Totes aquestes novetats han estat molt ben rebudes -va afirmar Albar- i per tant ja queden incorporades per la propera edició". De fet, la directora va anunciar que pel Nadal d'aquest 2013 el tobogan serà més llarg, passarà dels 28 metres actuals a 40 i que la pista també serà més gran. L'oferta de les festes nadalenques a la Fira "és un producte ja molt consolidat a la ciutat", va dir Albar que va afegir que ha atret des de grups d'adolescents fins a famílies.