Rajoy afirma que el ferrocarril és capaç «d´apropar els territoris més diversos en favor d´una voluntat comú»

El president assegura que només les "vies d'enteniment que ens apropen" poden "fer-nos arribar més lluny" durant la inauguració del TAV

 14:52  
El president del govern estatal, Mariano Rajoy, durant la inauguració de la línia Barcelona-Girona-Figueres del TAV.
El president del govern estatal, Mariano Rajoy, durant la inauguració de la línia Barcelona-Girona-Figueres del TAV. ACN

ACN El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que només les "vies d'enteniment que ens apropen" poden "fer-nos arribar més lluny" durant la inauguració de la línia del tren d'alta velocitat entre Barcelona, Girona i Figueres. Rajoy s'ha referit a les línies de ferrocarril com les "costures" que són capaces "d'apropar els territoris més diversos en favor d'una voluntat comú". El president espanyol ha celebrat l'arribada del TAV des de Barcelona a les comarques gironines i ha assegurat que això mostra "la voluntat política de prioritzar una infraestructura vital per a Catalunya", vint anys després de la inauguració de l'AVE entre Madrid i Sevilla.

Durant el seu parlament d'inauguració a l'estació del TAV de Girona, Rajoy ha destacat que el TAV vol "abolir distàncies i unir territoris per apropar persones" i que el govern espanyol, amb gran part de fons europeus, hi ha destinat 3.700 milions d'euros, en "un escenari pressupostari tan advers".

Rajoy ha apuntat que Catalunya és la primera comunitat de l'Estat en tenir connectades totes les seves capitals de província, "a més d'integrades en la xarxa estatal i europea". El president ha atribuït aquest projecte al "paradigma d'innovació" que en termes d'enginyeria de l'obra i a les seves implicacions de futur, ja que és la primera connexió transfronterera en ample internacional.

El president espanyol ha recordat que la línia Barcelona-Girona-Figueres forma part del Corredor Mediterrani i ha reafirmat el compromís del govern de l'Estat de completar el tram d'alta velocitat entre la capital catalana i València en el 2015. Actualment, la línia convencional entre la segona i la tercera ciutats de l'Estat encara conserva trams de via única.

Canal Girona FC

Girona FC

Girona FC

Totes les notícies, imatges, vídeos i partits en directe del Girona FC. Consulta també la classificació i calendari de la Lliga.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema