La CUP de Girona ha presentat una moció per al ple municipal de dilluns perquè la ciutat s'uneixi al moviment transition towns, que ?integra centenars de comunitats d'arreu del món amb l'objectiu d'impulsar iniciatives locals ?encaminades a reduir la ?dependència energètica i lluitar contra els efectes que té el canvi climàtic.

Segons ha explicat el partit en un comunicat, aquest moviment va sortir a la població irlandesa de Cionn Tsáile l'any 2005. El seu objectiu és que les comunitats humanes facin una transició cap a un consum energètic més baix, i concreta la seva acció en cinc àmbits: energia, educació, agricultura, economia i salut. La CUP subratlla que, malgrat ser un moviment encara desconegut, és "necessari i amb molt de recorregut per davant tenint en compte l'actual situació social i econòmica".

El text que es debatrà al ple proposa la creació d'un grup de treball, emmarcat en la Taula pel Canvi Climàtic, que s'encarregui d'impulsar projectes d'acord amb aquest moviment i que serveixi per intercanviar experiències amb d'altres ciutats d'arreu del món que han iniciat un camí similar. ?Segons la formació, algunes de les iniciatives que ja s'estan duent a terme a Girona, com el Banc del Temps o la moneda local, ja responen a aquesat lògica. Per això, creuen que l'Ajuntament les ha de defensar i potenciar.