L'assemblea de demà de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) servirà per començar a distribuir els quinze pisos del bloc ocupat a Salt entre les famílies que ho necessitin. En principi, la plataforma donarà prioritat a aquelles persones que estiguin compromeses amb el moviment i que estiguin disposades a integrar-se en el treball col·lectiu que està duent a terme la Plataforma. Per als que no puguin aconseguir un habitatge, la PAH continuarà lluitant per aturar els denonaments i donar-los eines per ocupar els seus propis habiatges, tal com ja s'ha fet en algunes ocasions. A més, no descarten ocupar nous pisos d'entitats bancàries. "Les administracions estan negant el dret de les persones a l'habitatge de forma criminal", assenyala la portaveu de la Plataforma, Marta Afuera. Així doncs, a partir de la setmana que ve, es començaran a fer dues reunions setmanals per organitzar el funcionament dels nous habitants dels pisos.

Segons Afuera, en les darreres setmanes han rebut molts casos de persones a qui feien fora dels pisos de lloguer per no poder fer front a les mensualitat. Per això, és probable que molts dels pisos siguin ocupats per persones en aquesta situació, tot i que també estaran oberts a afectats per les hipoteques. "Hi ha molta gent que està de lloguer a qui li sortirà més a compte marxar-ne i començar un nou camí lluitant", assenyala Afuera, qui afegeix que al bloc de pisos del carrer Doctor Castany número 91 de Salt hi anirà a parar "gent molt diversa". El que sí que tindran en comú, tanmateix, serà el fet que els nous veïns de l'immoble hauran de ser persones compromeses amb la PAH i amb el treball cooperatiu que s'hi porta a terme. A l'assemblea que, com cada divendres, se celebrarà demà a les sis de la tarda a l'Espai Marfà, es començaran a distribuir els habitatges entre les famílies. Tot el procés es farà de forma oral, ja que la Plataforma no té intenció de posar-se a gestionar documentació com es fa, per exemple, en el cas dels serveis socials.

D'altra banda, la voluntat és continuar cultivant l'hort del terreny de davant de l'edifici per tal de consumir i vendre'n les verdures i així crear nova ocupació.

Sigui com sigui, demà farà dues setmanes que els membres de la PAH van ocupar el pis de Salt i, de moment, no han tingut la notificació de cap denúncia. Des de la Plataforma es mostren disposats a negociar, i asseguren que si cal aniran fins a Madrid per tal de fer-ho amb els responsables dels bancs implicats, Mare Nostrum i el "banc dolent", Sareb.