Prop d'un miler d'infants de les escoles Santa Eugènia, Dalmau Carles, Maristes i Montfalgars de Girona faran demà una cadena humana pels voltants del nucli de l'antic poble de Santa Eugènia de Ter. L'objectiu de l'acció serà posar en relleu el treball educatiu conjunt que han fet les diferents escoles a partir de la llegenda La Nimfa del Rec, que es va presentar el curs passat.

En aquesta llegenda, una nena, la Gènia, acompanya els infants i les seves famílies a visitar els llocs més emblemàtics de la història de Santa Eugènia, vinculada a l'aigua, les hortes i el Pont del Dimoni. Es tracta d'un text escrit per l'historiador Jaume Prat i il·lustrat per l'artista Vicent Huedo, que ha aconseguit un gran ressò entre els més petits del barri.

La cadena humana, doncs, pretén enllaçar totes les escoles del barri, que ja fa temps que treballen plegades, tot unint els infants i les seves famílies. A més, vol que tots ells se sentin més relligats a les arrels i la història de Santa Eugènia, així com a la seva identitat com a poble, especialment aquest any que es commemora el 50è aniversari de l'annexió de Santa Eugènia de Ter a Girona.

L'activitat finalitzarà amb una concentració a l'exterior de l'antiga fàbrica Marfà, on tindrà lloc l'estrena de la cançó Balada de la Nimfa Gènia, escrita i musicada per l'artista eugenienc Àngel Daban. La idea és que els nens i nenes la cantin conjuntament i que puguin gaudir d'una estona d'animació infantil.