La Clínica Onyar vol convertir-se en un pol d'atracció que concentri el turisme sanitari a les comarques gironines. El centre s'està equipant per oferir serveis d'urgència i atenció especialitzada tant a turistes que visiten la Costa Brava com a estrangers que tinguin dificultats per sotmetre's a certes intervencions al seus països d'origen. D'aquesta manera el nou consorci que gestiona la Clínica des de fa un semestre (format per deu societats mèdiques) preveu explotar el turisme sanitari durant tot l'any i no només en els mesos d'estiu.

Fins ara una d'aquestes deu societats, la Clinic and Medical Centres Costa Brava S.L. s'encarregava de derivar pacients estrangers a la clínica (principalment provinents de Lloret i Blanes tot i que també de Vallter 2000) quan aquests patien algun problema de salut durant la seva estada. Fruit d'això, l'any passat el centre ja va fer 50 intervencions quirúrgiques i un volum considerable d'urgències només amb aquests pacients.

A partir d'ara l'objectiu de la clínica és atraure ciutadans de la Unió Europea i de Rússia perquè vinguin a Girona a fer-se determinades proves o operacions de difícil accés a casa seva, com per exemple colonoscòpies. L'aposta de la Clínica Onyar pel turisme sanitari està culminant amb un servei de traducció en diferents idiomes i l'equipament de les instal·lacions amb aparells d'última tecnologia.

Inversió d'un milió d'euros

Precisament ahir els responsables del centre van xifrar en poc més d'un milió d'euros la inversió prevista per millorar i potenciar els seus serveis. En un semestre, la Clínica s'ha sotmès a un rentat de cara que ha consistit a renovar de dalt a baix les instal·lacions i adquirir màquinària d'última tecnologia en totes les seves àrees. D'aquesta manera, el centre compta ara amb tres edificis: el primer agruparà els serveis d'urgències, laboratori, TAC i Radiologia. El segon estarà dedicat a la reproducció assistida, l'hospitalització, hospital de dia i la unitat d'aparell digestiu. I el tercer serà el de consultes externes, traumatologia i quiròfans. A més, també ofereix tractaments de fertilització a través de Girexx.

Els actuals gestors van comprar la Clínica Onyar a l'Aliança a finals de 2012, després que el centre passés per un període convuls amb un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que va afectar un terç de la plantilla l'any 2011. Ahir el president del consorci, Xavier Busquets i el conseller delegat, Robert Ortiz de Zevallos, van destacar que "després d'un semestre podem afirmar que estem començant a notar una mica de creixement. No ens tanquem en cap sentit i tenim l'objectiu d'obrir-nos a Girona".