Lluny queden ja els anys en què l'Ajuntament de Girona feia tirar productes químics a les branques dels arbres o feia injectar-los directament al tronc de diferents exemplars per tal d'exterminar algunes plagues. Des de fa uns anys, està introduint la lluita biològica, consistent en la introducció d'insectes depredadors de les plagues. Una metodologia que estan donant resultat i que per a la campanya d'enguany ha decidit ampliar. Tant pel que fa al nombre de carrers com d'arbres. El 2012 es va actuar en 39 vials i aquest any s'arriba a 46. A més a més, el nombre d'arbres també augmenta ostensiblement, i passa dels 1.826 als 2.324.

El sistema és molt visible ja que consisteix a col·locar unes caixes de color blanc a les branques dels arbres, d'on surten els insectes. Són animals que no ataquen els vegetals però sí que actuen de depredors d'altres espècies similars que són dolentes per als arbres.

Els resultats no són tan ràpids com amb els productes químics, ja que comporta que fins que els organismes introduïts arriben a una població suficient per ser efectius davant la plaga passa cert temps en el qual la població "dolenta" sobreviu. Malgrat això, des de fonts municipals es recorda que amb paràsits o amb els depredadors, els resultats són molt satisfactoris ja que s'elimina la plaga i els efectes que produeixen (reducció de la bellesa vegetal, terra enganxós...) sense la necessitat d'intervenir en el procés amb productes químics com els plaguicides.

En concret s'afegiran depredadors i paràsits contra el pugó (en les acàcies, til·lers, roures, lagestroemies, catalpes, prunus i acers), contra la psil·la (cercis, albizies), i contra la corythuca (plàtans i acers platanoides). Els animals que s'introduiran per acabar amb aquestes plagues són: la marieta (Adalia bipunctata) molt eficaç contra el pugó; la vespa negra (Aphidius colemani) també enemiga natural del pugó i la xinxa (Anthocoris nemoralis) que lluita contra la psil· la i el tigre plataner. Pel que fa a la xinxa, per exemple, s'introduiran uns 20.000 exemplars.

L'àmbit d'introducció de la lluita biològica és força ampli. Abarca moltes artèries principals de la ciutat com Bonastruc de Porta, Caldes de Montbui, Canalejas, Carme, passeig General Mendoza, Güell, Joan Maragall, La Salle, Mare de Deu del Mont, Marquès de Camps, Pare Claret, Pau Casals, Passeig d'Olot, Plaça Independència, Rambla Catalunya, Ramon Folch, Sant Francesc, Sant Narcís, Santa Eugènia o Santa Clara. També en d'altres carrers de l'Eixample, Sant Narcís o Santa Eugènia.