Després de l'èxit assolit l'any passat amb motiu de les festes de Sant Narcís, els Marrecs de Salt preparen un nou repte majúscul que els pot conduir a firmar la millor actuació de la seva història. La fita, que tindrà lloc el pròxim 28 de juliol dins el marc de la Festa Major de Salt, passa per aconseguir aixecar i descarregar una torre de vuit amb folre.

El president de la colla castellera, Pitu Masdevall, destaca la dura preparació del grup per poder abastar aquest objectiu. "Estem fent assajos molt intensos i construïm estructures que fins ara no havíem desenvolupat", comenta.

Segons Masdevall, el futur acte servirà per "consolidar l'entitat com a colla de vuit". "L'any passat vam carregar-lo per primer cop i aquest fet va ser psicològicament molt important. Aquest any volem fer història descarregant-lo".

El desafiament casteller que el col·lectiu està gestant servirà per prolongar la bona tendència de l'any passat. "Pretenem que sigui la continuació del repte de les fires de Sant Narcís passades", diu el president.

Masdevall es refereix a l'actuació que el grup va firmar el 28 d'octubre de 2012, moment en el qual els Marrecs van protagonitzar la millor jornada de la seva història durant la diada castellera celebrada a la Plaça del Vi. L'èxit va arribar després que la colla aixequés per primer cop tres castells de vuit, entre els quals destacava una torre de vuit fins llavors inèdita en la formació saltenca.

Crida a la participació

El president de l'entitat ressalta la importància col·lectiva com a element indispensable per conquistar el nou repte. És per això que des de l'entitat s'està convocant a la població per tal de fomentar la participació ciutadana. "Necessitem més gent per donar una major base a la pinya. Per afrontar aquest repte hem de procurar, sobretot, que hi hagi pressió a la pinya", diu Masdevall.

Els Marrecs, que segons indica el president han augmentat el col·lectiu arran de l'actuació de Fires de l'any passat, han fet una crida a la població perquè els dies 12, 19 i 24 de juliol s'aproximi fins al local de l'entitat per participar en els assajos de la colla.