L'Ajuntament de Girona haurà de talar entre deu i dotze arbres del parc de la Devesa que tenen un fong. Aquesta malaltia està fent malbé els arbres i hi ha el perill que puguin acabar caient. "Per evitar riscos i per prudència els haurem de treure", ha assenyalat el regidor de Sostenibilitat de Girona, Jordi Fàbrega.

S'ha detectat la malaltia d'aquests arbres, una variant de la ganoderma, després de fer una revisió a tots els exemplars del Parc. L'estudi s'ha fet després que l'any passat ja es va anar de talar sis arbres de la zona del Palau de Fires que també tenien un fong. A més a més, el mes de novembre, un arbre d'uns 45 metres d'alçada, 80 centímetres de diàmetre de tronc i uns 150 anys, va caure en un vial de la Devesa i es va endur en la caiguda un altre plàtan de grans dimensions. Tot i que l'arbre va caure al migdia ningú va prendre mal. Aleshores, es va constar que el primer plàtan estava afectat per ganoderma a la base.

Entre els exemplars que s'hauran de talar aquest 2014 n'hi ha a la filera que ressegueix el Passeig de la Devesa. Fàbrega nega que aquest fet tingui a veure amb l'evolució de la reurbanització del carrer. El regidor ha explicat que podrien deixar-los plantats un temps més perquè les obres no afecten l'espai que ocupen els arbres. No obstant, pel perill que representen s'ha considerat oportú retirar-los abans dels treballs de reforma del carrer. A més, ha recordat que si es talessin després d'enllestir la reurbanització del Passeig, haurien de tornar a aixecar el paviment nou perquè caldrà retirar les arrels dels plàtans.