Les inscripcions per a les places hoteleres a deu euros de la campanya "Girona 10" van a bon ritme, i ahir ja es registraven prop de 9.000 inscrits. El president de l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial, Xavier Nicolazzi, es mostra molt satisfet amb aquesta xifra perquè, malgrat que les peticions avancen a un ritme una mica més lent que l'any passat, confia que d'aquí al 14 de gener, data en què s'acaba el termini, s'arribarà fins als 20.000 inscrits.

"Estem molt contents perquè, malgrat ser ja la tercera edició, la gent continua volent venir a disfrutar del Girona 10", indica Nicolazzi. Segons admet, des de l'associació no esperaven que el ritme d'inscripcions fos tan ràpid, i recorda que en poques ocasions hi ha esdeveniments com aquest que portin tanta gent a la ciutat.

El període per inscriure's en el sorteig de les 1.012 places hoteleres a deu euros estarà obert fins dimarts a la nit. Enguany, el fet que hi hagi dos establiments que no hi participen ha fet disminuir la xifra de llits disponbiles respecte l'any passat, quan es van sortejar 1.588 places d'hotel entre 29.000 persones inscrites. Tot i que aquest any s'espera que les xifres siguin més reduïdes, Nicolazzi es mostra molt satisfet, ja que es tracta de la tercera edició i el president de l'Associació d'Hostaleria temia que costés més d'engrescar la gent.

Mentrestant, els menús a deu euros que oferiran 43 restaurants de la ciutat també es van omplint, i en tres o quatre ja s'han esgotat les places. La resta, però, continuen oberts a reserves i en total es calcula que, durant el cap de setmana de "Girona 10", serviran al voltant de 15.000 menús.

A banda de bars i restaurants, "Girona 10" oferirà nombroses activitats arreu de la ciutat. Un any més, el Mercat del Lleó obrirà les seves portes per oferir tastets de les seves botigues durant la tarda-vespre, mentre que el Girona FC oferirà entrades gratuïtes pel partit d'aquell diumenge a les persones que hagin dormit en els hotels i portin la polsera identificativa de "Girona 10". Els museus municipals també obriran les seves portes i enguany l'Ajuntament ha volgut fer una aposta especial pel turisme actiu, de manera que programarà diverses activitats relacionades amb la natura.