Nova discrepància entre la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i l'Ajuntament de Salt. Després que la PAH assegurés dijous que a Girona i Salt hi ha 39 famílies que han tornat a ocupar els pisos d'on havien estat desallotjades tot entrant-hi per la força, el consistori saltenc assegura que aquestes dades són absolutament falses. Segons ha explicat la regidora d'Habitatge, Glòria Pàmies (CiU), tant l'Oficina d'Habitatge com la Policia Local porten un control quinzenal i setmanal dels pisos ocupats que hi ha al municipi. Per això, segons l'edil, saben que no hi ha 39 famílies -ni moltes menys- vivint en habitatges d'on havien estat desallotjades. "A l'Ajuntament no tenim les dades amb què treballa la PAH, perquè mai ens les han facilitat, però les seves informacions sovint són inexactes", assenyala.

Pàmies també lamenta que la PAH s'atribuís el mèrit d'haver aconseguit 19 lloguers socials a Girona i Salt. Segons indica la regidora, si s'ha aconseguit aquesta fita no ha estat exclusivament gràcies al treball de la Plataforma, sinó que ha estat fruit de la col·laboració entre diversos actors, incloent-hi els Serveis Socials municipals, l'Oficina d'Habitatge i la Generalitat. Pel que fa al Bloc Salt, Pàmies subratlla que la Taula d'Emergències de la Generalitat va adjudicar vivendes socials a les sis famílies que complien els requisits, mentre que en tres casos van ser desestimades perquè no van aportar la documentació requerida, a banda d'un cas en què van renunciar.

Uns 27 desnonaments aturats

Segons les dades de l'Ajuntament de Salt, durant el 2013 es van poder aturar 27 desnonaments. D'aquests, 12 eren per manca de pagament del lloguer. En aquests casos, indica Pàmies, s'ha mirat d'ajornar el desnonament per aconseguir solucions alternatives.

Dilluns es debatrà al ple de Salt una moció conjunta, consensuada entre els diferents grups municipals, per tal de multar els bancs que tinguin pisos buits. Pàmies indica que aquesta serà una "eina més" per aconseguir pisos de lloguer social, després que, fins ara, hagin aconseguit que Bankia els cedeixi cinc vivendes i pròximament vuit més a través del diàleg. Per això, assegura la regidora, des de l'equip de govern continuaran treballant en aquesta línia, tot i que la moció els servirà per poder pressionar aquells bancs que no s'hi avinguin.