L'Ajuntament de Girona preveu seguir eliminant ressalts aquest any coincidint amb el pla d'asfaltatge. Molts no compleixen la normativa i cada any se'n seleccionen uns quants per retirar-los. El regisor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha avançat que aquest any es podrien treure, entre altres, alguns dels ressalts que hi ha a les principals vies del barri de Montjuïc i també els que hi ha al tram del carrer del Carme més propers al cementiri.

L'any 2012 es van retirar deu ressalts, molts dels quals a Domeny, però també a Palau i a Montilivi. L'any passat se'n van treure al passeig Sant Joan Bosco, al carrer Caldes de Montbui, al carrer Empúries, dos al carrer Palafrugell i un a la carretera de Taialà. Alcalà ha explicat que s'estan prioritzant els carrers per on passen les línies d'autobús. En canvi, s'opta per mantenir aquells que estan davant o a prop dels centres escolars perquè garanteixen que els vehicles reduiran la velocitat.

Els reductors es van retirant aprofitant l'asfaltatge anual que es fa a l'estiu a diferents carrers de la ciutat. Aquest any però, també se'n podria incloure algun aprofitant els pressupostos participants si algun barri ho demana.

De fet un estudi, assenyalava que dels 104 ressalts que hi havia a inicis de l'any pasat, només un 20 per cent complien les normatives marcades pel Ministeri de Foment (emeses l'any 2008) i un decret de l'Ajuntament de Girona ( de l'any 2001). En concret, només 21 que segueixen les limitacions d'alçada, pendent de la via, longitud de la zona elevada o de les rampes marcades per la normativa.