Un grup de veïns i treballadors de Salt es van començar a reunir al desembre per constituir Parlem-ne!, una entitat que està a favor tant de la consulta com de la independència. Per aconseguir-ho, organitzaran un espais de reflexió al carrer sobre com seria ser un país nou i independent.

Aquestes trobades de reflexió s'anomenaran Tribunes de la llibertat i la primera tindrà lloc dissabte, 1 de febrer, a les dotze del migdia a la plaça del mercat cobert de Salt. En aquest espai, es parlarà i es reflexionarà sobre el dret que té el poble català de ser independent, tal com han fet molts altres pobles en el passat. La seva previsió és anar fent més Tribunes de la llibertat per parlar de qüestions com l'economia, l'educació, la cultura i "tot allò que sigui necessari per fer arribar a la societat saltenca la idea que entre tots i totes podem fer un país just i solidari".

Parlem-ne! es defineix com un grup de ciutadans que volen "un país independent per viure millor, per construir una societat més justa i gaudir d'un país enriquidor per a tots i totes". Així mateix, creuen que estem vivint "el moment més important de la història de Catalunya dels darrers anys" i que s'està afrontant la recuperació de les institucions catalanes "malmeses des de fa tant de temps".