Les autoescoles gironines han negat que els seus alumnes hagin ratllat o abonyegat cotxes durant les seves pràctiques o exàmens a Palau-sacosta, tal com han denunciat els veïns de la zona. Segons ha explicat el president de l'Associació d'Autoescoles de les Comarques de Girona, Joan Sala, durant aquest 2014 l'examen de circulació només s'ha realitzat vuit vegades a Palau, tot negant que els alumnes embrutin el barri i causin embussos. A més, diu que no poden traslladar l'examen a un polígon industrial perquè han de prioritzar la seguretat dels alumnes. De moment, l'Associació d'Autoescoles ja ha parlat amb el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà (CiU), i Sala està disposat a assistir a la reunió programada pel 19 de març per debatre la qüestió.

"És mentida que els cotxes d'autescola n'abonyeguin d'altres, perquè precisament són els més segurs que hi ha, ja que són dues persones, professor i alumne, les que en tenen cura", indica Sala. "Al contrari, hi ha cotxes d'autoescola que han estat ratllats pels veïns i tenim documents d'assegurances que ho demostren", afegeix.

Sala també nega que els vehicles d'autoescola causin embussos, tal com denunciaven els veïns. Segons indica, sí que de tant en tant circulen vehicles pesats que fan pràctiques, però assegura que hi ha una "rotació constant" i que per tant no causen un conflicte de trànsit. També nega que es produeixin conflictes amb els residents: "Potser sí que algun s'ha trobat amb un cotxe d'autoescola que trigava una mica a aparcar, però que nosaltres sapiguem això no ha comportat tensions", assenyala.

Pel que fa als alumnes, Sala admet que potser sí que tiren algunes burilles a terra, però recorda que al barri també hi viuen estudiants i veïns i que segur que "les caques de gossos no són dels alumnes d'autoescola". També indica que el fet d'ubicar els exàmens allà porta moviment econòmic a la zona, ja que per exemple els alumnes consumeixen a la cafeteria del barri.

Per tot plegat, Sala refusa la possibilitat de canviar la zona d'examen, tal com reclamen els veïns. "No podem anar a un polígon perquè, si un alumne s'ha de quedar esperant tot sol a les vuit del matí, hi ha el risc d'assetjament, cosa que ja ha passat en més d'una ocasió", explica el representant de les autoescoles gironines. A més, assenyala que necessiten un lloc on els alumnes puguin aixoplugar-se si plou, un lavabo on poder anar i un lloc on poder esperar-se amb seguretat.

Sala, doncs, rebutja les queixes veïnals, tot i que està disposat a parlar-ne. Per tant, s'ha ofert per assistir a la reunió programada pel proper 19 de març entre els veïns i l'Ajuntament per poder oferir el seu punt de vista. Les rutes d'examen no depenen del consistori sinó de Trànsit, però els veïns volen convèncer l'Ajuntament perquè els doni suport i negociï amb Trànsit el trasllat de la zona d'examinació cap a una àrea menys poblada.