Salt ha estat escollida per participar enguany en el projecte Aprendre junts, créixer en família, de l'Obra Social La Caixa. L'Ajuntament, a través del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, ha endegat aquest programa socioeducatiu amb una trentena de famílies usuàries dels Serveis Socials del municipi. L'objectiu és potenciar el desenvoluparment de les capacitats dels pares en la cura i educació dels seus fills, tot promovent vincles afectius i estables que permetin créixer i desenvolupar la seva autonomia a través del paper de la família.

Les famílies que participen en el programa tenen criatures d'entre sis i dotze anys i presenten una situació de vulnerabilitat social. El programa pretén potenciar el paper dels pares i mares en la transmissió de normes i valors mitjançant l'orientació i l'assessorament que ofereixen els educadors dels serveis socials.

A Salt, el programa s'està desenvolupant des del mes d'abril i fins al juliol, i les trenta famílies participants es divideixen en tres grups de deu. Durant les sessions es treballen aspectes com l'afecte mutu, les emocions, la comunicació i els límits, entre altres.