La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha decidit marxar de l'hort que va ocupar després del desallatjament del bloc de Salt per permetre aixi que s'hi pugui traslladar l'escola Les Arrels. Des de la plataforma s'ha assenyalat que l'alcalde, Jaume torramadé, "ha mantingut l'escola Les Arrels al pati de l'Escola Mas Masó més de quatre anys, desatenent la greu situació d'aquest col·legi ubicat en uns pocs mòduls provisionals, mancats de les instal·lacions i de l'espai necessari perquè una escola pugui desenvolupar la seva activitat de forma normalitzada".

La PAH assegura que la decisió del govern local és una victòria de la plataforma. En aquest sentit, apunten que la seva lluita pel dret a l'habitatge i pel dret a la vida digna ha servit per aconseguir un altre propòsit: "que l'equip de govern s'hagi bellugat per trobar una solució per als nens i nenes de l'Escola Les Arrels". Al parer de la PAH, sense la seva lluita i" a causa de la manca de voluntat política de CiU per resoldre les greus problemàtiques que pateixen les escoles públiques, estem segures que ara no s'hauria ofert cap millora per a les comunitats escolars de l'Arrels i de la Mas Masó".

No obstant això, la plataforma ha alertat que la decisió del govern local de traslladat l'escola en aquest solar és provisional. Segons recorden, l'Ajuntament només ha previst un lloguer dels terrenys durant set anys, amb el trasllat dels mòduls provisionals. Consideren que s'hauria d'haver treballat per la construcció d'una escola nova definitiva.

D'altra banda, la PAH també ha mostrat la seva preocupació per "l'operació fosca muntada per CiU perquè l'empresa La Clau SL, propietària d'un dels dos terrenys on ara es preveu el trasllat de l'escola Les Arrels, hagi comprat a la Sareb l'altre terreny" on s'havia instal·lat la PAH. Per tant, la plataforma considera que la inversió econòmica que s'hi farà per adequar els terrenys "pot tenir data de caducitat i el problema pot ?seguir sense una solució definitiva i amb els mínims exigibles per a la qualitat de l'ensenyament a l'escola Les Arrels".