La moció aprovada dilluns, tindrà algun efecte pràctic?

És una declaració institucional com la que es va fer l'any 1981. Expressa en quin punt es troba el consens de l'Ajuntament i l'opinió de la ciutat en relació amb el títol. A més, és bo que es conegui fora de Girona quina és la posició de la ciutat respecte a aquest tema. Però tot i això, és la Casa Reial la que té potestat per nomenar la princesa de Girona. Nosaltres no hi podem fer res.

Es farà arribar el text a la Casa Reial o a alguna altra institució?

Sí, s'enviarà a la Casa Reial.

Canviarà la presència i posició de l'Ajuntament respecte a la Fundació Príncep de Girona i el Fòrum Impulsa?

No, no hi haurà cap diferència. La moció en cap moment parla de la Fundació, que és una entitat privada que fa una tasca que valorem molt positivament. Des d'aquest punt de vista, ni jo ni la majoria del ple hi tenim una posició contrària, i esperem que continuï prestant la tasca que ha fet des del principi. De fet, sempre que s'ha presentat una moció per qüestionar la tasca de la Fundació, hi hem votat en contra. No té res a veure una cosa amb l'altra. La Fundació és una entitat privada que aposta pel talent dels joves, i fa moure una gran quantitat de recursos humans i econòmics. Des de l'Ajuntament hem d'intentar que ho continuïn fent.

Així doncs, vostè personalment assistirà al Fòrum Impulsa?

Sí, i tant. A tots els actes a què em convidin i als que hi pugui assistir per agenda.

Si la Casa Reial acaba atorgant el títol de Princesa de Girona a Elionor de Borbó, l'Ajuntament li farà saber que no és benvinguda?

La moció en cap moment diu que no sigui benvinguda. El que creiem és que la Casa Reial ha de saber si a la ciutat que dóna nom al títol hi ha consens o no sobre aquesta qüestió. Llavors, ells poden rebre el consell i no fer-ne cas. La Casa Reial té tota la legitimitat i llibertat per per decidir què ha de fer, i nosaltres no li podem dir res. I al revés, exactament igual. Per això hem fet la moció.

Per què finalment la moció no demana que es retiri el títol de Príncep de Girona, tal com pretenien CUP i ICV?

Partíem de la base que la última moció aprovada sobre el títol va tenir el vot unànime del ple. Per tant, sabíem que en aquesta ocasió també havia de comptar amb el màxim consens polític. Aquí hi ha moltes mirades a l'entorn, molts matisos, i la moció aprovada és la que concilia la majoria d'aquests matisos al voltant d'un ampli consens. El primer punt, on es constatava que no hi ha el mateix consens que l'any 1981 va portar el consistori a demanar que Felip de Borbó fos investit Príncep de Girona, va rebre el suport de 23 dels 25 regidors del ple. Si volíem expressar que el terreny ha canviat i volíem rebre el màxim de suports possibles, havia de ser amb una moció com aquesta. No és un missatge d'hostilitat, sinó de respecte i revindicació del dret de la ciutadania a donar la seva opinió.