L'Ajuntament de Salt denunciarà Marta Afuera i els activistes de la PAH que dijous a la tarda van veure's implicats en uns incidents a l'Ajuntament quan intentabt accedir a la Taula d'Habitatge de Salt. El consisotri afirma que té proves que aquests van "colpejar a tècnics i funcionaris municipals", i que es van enfrontar amb violència als agents de la Policia Local, dos dels quals van resultar ferits.

En un comunicat, l'Ajuntament indica que les diligències de la Policia, seran enviades al jutge, juntament amb les gravacions de les càmeres de seguretat de l'Ajuntament, que recullen "clarament l'actuació de les persones que acompanyen Marta Afuera i com actuen de forma coordinada i preparada contra els agents, amb l'objectiu de forçar l'entrada a les dependències municipals".

Un identificat

De les diligències policials es desprén que Marta Afuera i les persones que l'acompanyaven "podrien ser acusats de desordres, atemptat, resistència i violació de domicili jurídic". Les investigacions policals han permés identificar alguns dels participants. Segons l'Ajuntament, una de les persones que acompanyava Afuera i que les càmeres recullen com agredeix a un agent "ha resultat ser, Antoni P., condemnat en ferm a 15 mesos de presó per amenaces de mort i injúries continuades, per l'enviament de 22 anònims a un regidor de l'anterior equip de govern".

Des de l'Ajuntament es va voler deixar clar que l'actitud d'Afuera i les persones que l'acompanyen "no és admisible. Ni per les seves actituds violentes, ni pel llenguatge insultant que utilitzen". I asseguren que s'actuarà "amb fermesa per totes les vies possibles per evitar que es repeteixin actes" com els de dijous. El consistori afirma que no hi ha cap problema perquè hi hagi representants de la PAH a les taules d'habitatge. Però s'indica que "no es permetrà l'entrada a una persona de representativitat dubtosa i que ha estat desautoritzada per l'assemblea de les PAH catalanes diversos cops, i que amb el seu llenguatge i actituds fa impossible el treball de la taula".

El comunicat insisteix en què "de les filmacions en mans de la policia es desprèn clarament que els incidents van ser provocats per Marta Afuera i els seus acompanyants, que actuaven de forma organitzada i que en un moment donat fins i tot van a buscar intencionadament a menors per utilitzar-los com a escuts i dificultar d'aquesta manera la feina de la policia".

L'Ajuntament apunta que des dels seus serveis socials "es treballa per aquelles persones que ho passen malament i a les que els cal l'ajuda de les institucions". Finalment, es mostresn sorpresos per la insistència d'Afuera, amb Salt: "No s'entén, si és que no hi ha altres motius al darrera, la fixació de Marta Afuera amb Salt. Una persona que no viu al municipi, ni hi ha estat mai domiciliada, igual que molts dels que l'acompanyen en els actes de protesta. Salt es una vila de gent treballadora, on hi ha persones que ho passen malament, però no pas més que en molts barris de la ciutat veïna o altres poblacions".

La PAH es defensa

Mentrestant, des de l'organització van subratllar al 'Agència Catalana de Notícies (ACN) que només volien donar a conèixer la situació "desesperada" que viuen diversos veïns que han estat desnonats o no tenen aigua ni llum. "És radicalment mentida que feríssim agents de la policia, és de riure, només vam intentar entrar 8 persones, el que s'intenta fer és criminalitzar la plataforma i davant d'això continuarem amb les nostres accions transgressores i pacífiques", va explicar Afuera. "És una estratègia de l'alcalde que en lloc de resoldre els problemes no vol fer-ho i intenta desviar l'atenció amb una denúncia", va concloure.