Alguna cosa ha tocat a Girona. Encara que no ha sigut la grossa hi ha premis sucosos que a més d'un li han arreglat la vida o una part d'aquesta. A Girona capital s'ha pogut repartir part del segon premi, tot i que es desconeix l'import exacte perquè on Loterias y Apuestas del Estado indica que s'han venut dos dècims, l'administració Sagarrull, ubicada a la plaça Marquès de Camps, assegura que n'ha venut 30. El segon premi també s'ha deixat veure a Lloret de Mar on l'administració La Magnòlia va vendre un dècim -vegin peça adjunta.

El propietari de l'establiment Sagarrull assegura sentir-se molt il·lusionat pel repartiment de loteria que ha fet. Malgrat Loterias y Apuestas del Estado té clar que només va entregar dos dècims, ell assegura que en va vendre 30 i, per tant, arribarà a repartir 3.750.000 euros. "Suposem que ha anat a alguna empresa o algun grup perquè els números es van comprar correlatius", va explicar el propietari, que havia pogut penjar el cartell que indica el repartiment del segon premi però ningú l'havia reclamat encara quan Diari de Girona va contactar amb l'establiment.

Si bé aquests són els premis més importants que van repartir aquestes dues administracions els premis menors i les centenes els ajudaran a donar picossades. Entre 300.000 i 400.000 euros, segons Sagarrull.

El sorteig de Nadal és el més esperat per als propietaris de les administracions perquè la llarga tradició que manté afavoreix una gran participació ciutadana. Tant la Sagarrull de Girona com la Magnòlia de Lloret ja havien repartit sort en altres ocasions. La primera ho va fer l'any 1996 quan va vendre's totes les sèries d'un cinquè premi. La segona ho va fer l'any 1982, també venent un sèrie d'un cinquè premi.

A banda del segon premi, a la província també s'han venut dècims d'un quart premi a Roses i a Blanes -vegin pàgina 6-.

Província amb poca sort

Malgrat aquests premis Girona no acaba de treure's de sobre l'aura de província poc afortunada perquè la Grossa ni s'hi flaira. Només hi ha caigut en dues ocasions: l'any 1961 a la Jonquera i l'any 1914 a Ripoll. Des d'aleshores se segueix intentant i encara que els gironins no són els espanyols que més diners es gasten en loteria de Nadal no han parat d'intentar comprar la sort a 20 euros el dècim.

Tanmateix, fa dos anys Ripoll va donar el premi més gran de la història gironina. No era exactament la grossa però va ser un quart premi venut gairebé en la seva totalitat a l'administració Trèbol i que va servir per repartir un total de 35,8 milions d'euros entre tots els afortunats.