La papereria Stein del carrer Migdia de Girona tancarà les seves portes per la fi dels contractes de renda antiga i centralitzarà els seus serveis a l'establiment que hi ha a la plaça Pompeu Fabra de Girona. Segons el seu propietari, Josep Maria Matamala, l'augment que havien d'afrontar en el preu del lloguer, sumat al fet que el negoci de papereria s'ha reduït molt en els darrers anys amb l'arribada dels suports informàtics, els han portat a prendre la decisió. La papereria ocupava aquest local del carrer Migdia des de l'any 1980, és a dir, enguany farà 35 anys.

La fi dels lloguers de renda antiga es cobra, doncs, una altra "víctima" a Girona, igual que ha passat amb altres establiments com el Rhin Bar -que va tancar les seves portes definitivament dissabte passat-, el Frankfurt König de la Gran Via Jaume I, que ho va fer el passat mes de desembre o la papereria Jordà. Ara, desapareixerà un local que des de feia gairebé 35 anys donava servei als veïns del carrer Migdia i rodalies. Malgrat que l'augment del preu del lloguer és el que els ha fet acabar de decidir, Matamala explica que, en els darrers anys, el sector de la papereria s'ha convertit en "residual" degut a l'arribada de la informàtica. A més, segons assenyala, els comerços petits cada cop tenen menys sortida, ja que o són molt especialitzats o és difícil que siguin rendibles.

En el cas de l'Stein, se centralitzaran els serveis a la botiga de la plaça Pompeu Fabra, que se situa molt a prop de la del carrer Migdia. De fet, l'establiment i la copisteria situades davant l'edifici de la Generalitat ja canalitzen en aquest moment bona part dels serveis, que ara es potenciaran.