L'assemblea de l'Ateneu de la Coma-Cros i el govern de Salt es van enfrontar ahir durant el ple per discrepàncies sobre la gestió de l'Ateneu. Les entitats demanen al govern de CiU que accepti el resultat del procés participatiu i que en permeti una gestió comunitària. En canvi, l'alcalde, Jaume Torramadé (CiU), diu que jurídicament no és possible i que, a més, no totes les entitats se senten representades per l'assemblea. Per això, va defensar una gestió compartida entre l'Ajuntament, l'assemblea i qualsevol entitat que sigui representativa de Salt i que vulgui utilitzar l'espai.

La sala de plens es va omplir de gom a gom, ja que molts representants de l'assemblea de l'Ateneu van assistir al ple amb cartells reivindicatius. El regidor d'IpS Ferran Burch i la representant del PSC Yasmina Abad van ser els encarregats d'interpel·lar Torramadé sobre la qüestió, tot defensant el model proposat per les entitats. Burch va recordar que va ser el mateix Ajuntament qui va endegar un procés participatiu per decidir quin havia de ser el model de gestió de l'espai, i va lamentar que ara se'n desdigui. Abat va considerar que la proposta que han estat treballant les entitats des de fa dos anys es mereix "un vot de confiança" per part del consistori.

Torramadé, en canvi, va afirmar que està d'acord que cal reformular la gestió de l'Ateneu i va defensar la participació de les entitats, però va assegurar que la gestió comunitària és una figura que només és legalment vàlida a l'àrea metropolitana i que per tant no es pot aplicar a Salt. A més, va acusar el PSC d'haver tingut, durant el seu mandat, una "actitud discriminatòria" respecte als actes que es podien fer a la Coma-Cros, i d'haver deixat que s'apliquessin discriminacions racials en funció de qui demanava l'espai. Per tot plegat, va defensar una gestió compartida entre consistori i totes les entitats a través d'una dinamitzadora contractada expressament per a l'ocasió.