"tardor". Un monòlit de pedra de Girona, al centre, comparteix protagonisme amb diverses fulles "caigudes" i escampades pel bell mig de la rotonda.

"4 vents". En aquest disseny, quatre fulles assenyalen els quatre punts cardinals, tenint en compte que aquesta rotonda és un punt de connexió entre les diverses entrades i sortides de la ciutat.

porta de la devesa o "arc de triomf". Es tracta d'una "porta" amb el perfil d'una fulla dibuixada i la pròpia fulla "caiguda" a un costat. D'aquesta manera, l'entrada al parc quedaria perfectament emmarcada.

Les associacions de veïns de la Devesa-Güell i Figuerola-Bonastruc han presentat a l'Ajuntament de Girona una proposta per a la rotonda de la Devesa (entre els carrers Joaquim Vayreda, Güell, Figuerola i Ronda Ferran Puig) davant l'imminent retorn de l'escultura d'Andreu Alfaro al seu emplaçament original, al barri de Sant Narcís. Per això, han fet arribar al consistori fins a tres propostes -no rígides i modelables- per a la nova rotonda, tot agafant com a elements principals la fulla de la Devesa, els quatre rius i els punts cardinals.

Els veïns de la zona temen que, davant el retorn de l'escultura d'Alfaro a Sant Narcís, la rotonda de la Devesa es quedi sense cap element escultòric o identificatiu. Per això, ja han manifestat la seva inquietud als regidors de barri i s'han posat mans a l'obra per fer la seva pròpia proposta, que, subratllen, s'adiu amb la línia del Pla Especial de la Devesa. En els tres dissenys que han presentat a l'Ajuntament, la fulla (feta d'acer corten) té un paper protagonista. En la primera proposta, que anomenen Arc de Triomf, es crea una "porta" d'entrada a la Devesa on es dibuixa una fulla que cau a terra. D'aquesta manera, l'entrada al parc queda "emmarcada" per aquesta porta. En la segona proposta, que porta per títol 4 vents, hi ha quatre fulles que assenyalen els quatre punts cardinals. Finalment, en la tercera, anomenada Tardor, diverses fulles s'escampen al voltant d'un monòlit de pedra de Girona al centre. En tots tres casos, també es dibuixaria la llegenda "Parc de la Devesa" amb l'ajuda del mateix acer de les fulles.

A banda de les fulles, els veïns també proposen que els quatre rius hi juguin un paper essencial, ja que la Devesa està envoltada per l'Onyar, el Güell i el Ter. En aquest sentit, suggereixen emular els cursos dels quatre rius amb còdols blancs i marcar també els punts cardinals (com a mínim el nord), ja que aquesta rotonda connecta precisament les entrades nord, sud, est i oest de la ciutat. Els veïns són conscients de la similitud del dibuix dels quatre rius amb el que hi ha als Quatre Cantons, de manera que, si cal, estan disposats a eliminar-lo. Pel que fa a la nit, proposen il·luminar l'espai amb tires de LED o projectors: per exemple, proposen il·luminar els cursos del riu amb leds blanc fred, per tal de potenciar el color blanc dels còdols.